23948sdkhjf

Kritisk mangel på lastvognsmekanikere

Manglen på lastvognsmekanikere i Danmark er kritisk, mener Dansk Industri - Vi mangler elever, lyder det fra uddannelsesstederne

Unge har ikke lyst til at uddanne sig som lastvognsmekanikere. Og manglen på lastvognsmekanikere er nu så kritisk, at det har en negativ effekt på samfundet.

Så klar er meldingen fra Thomas Møller Sørensen, branchedirektør for Bilbranchen i Dansk Industri. Det skriver Fyens.dk.

- Vi dækker langt størstedelen af landets lastvognsforhandlere, og det, jeg hører samstemmende fra alle, er, at de mangler lastvognsmekanikere. Allerede nu sætter det sig i et lønpres, hvilket giver stigende priser og faldende konkurrenceevne. Dermed risikerer vi, at opgaverne ryger til udlandet, siger Thomas Møller Sørensen til Fyens.dk.

I runde tal bliver der årligt udklækket 150 lastvognsmekanikersvende, vurderer Thomas Møller Sørensen. Det tal skal gerne fordobles over de kommende år.

Hos Syddansk Erhvervsskole i Odense oplever man, at det er svært at tiltrække elever til lastvognsuddannelsen. Der er i forvejen ikke nok unge, der vælger en erhvervsuddannelse, og derfor vil skolen nu have ekstra fokus på at fremhæve de mange muligheder på uddannelsen til lastvognsmekaniker.

Kilde: Fyens.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109