23948sdkhjf

Vognmænd sparer brændstof

Mercedes-kampagne viser, at vognmænd i gennemsnit sparer 10 procent i brændstof.

Siden 2014 har danske vognmænd kunne låne en Mercedes-Benz Actros i 14 dage for at sammenligne kørslen og brændstofforbruget med deres egne lastbiler.

Det tilbud har 36 vognmænd benyttet sig af i årets løb. I 34 tilfælde har de lånte Actros'er klaret sig bedre rent brændstoføkonomisk end vognmændenes egne biler. Rallene viser, vognmændene i gennemsnit har sparet 9,8 procent i brændstofforbruget ved at køre i de lånte Actros'er.

Mercedes oplyser, at de lånte lastbiler er almindelige standard Actros'er.

 - De har hverken været specialproduceret eller modificeret til økonomisk kørsel, forklarer salgschef Jens Tittel.

- Vi har stillet to betingelser til de vognmænd, som ville tage imod tilbuddet. For det første skulle de lånte Actros'er anvendes til samme kørsel som de lastbiler, vognmanden selv ejer. For det andet skulle de forpligte sig til at måle brændstofforbruget måles i detaljer.

Ikke kun indkøbspris

- Når man som vognmand skal investere i ny lastbil, er det vigtigt at se på hele billedet - og ikke kun på købsprisen. Det handler også om brændstofforbruget, antallet af servicetjek og reparationer, fortæller Jens Tittel.

- Vores Fuel Duel kampagne satte fokus på brændstofforbruget. Her demonstrerede vi en gennemsnitlige brændstofbesparelse på 9,8 procent med Mercedes-lastbilen. Det svarer til cirka 24.000 kroner om året for en lastbil, som kører 120.000 kilometer om året. Jens Tittel salgschef for Mercedes-Benz lastbiler i Danmark.

 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11