23948sdkhjf

Årets lastbil sejrer

I den europæiske 1.000 Point test, som er en af Europas største sammenligningstests af lastbiler, har Scania S500 bevist sit værd

I den første store sammenligningstest har den nye Scania S 500 trukket sig sejrrigt ud. Testen er den europæiske 1.000 Point, som er en af Europas største sammenligningstest af lastbiler og – ifølge mange – også den mest krævende test.

Testen foretages af et internationalt panel af lastbiljournalister, der vurderer lastbilerne og foretager en lang række objektive målinger.

Testen blev udført med de største førerhuse i branchen, og alle lastbilerne var i 500 hk-klassen. Scania S500 var oppe imod DAF XF510, Mercedes Actros 1848 og Volvo FH500.

Efter alle elementer, udstyr og egenskaber var blevet nøje gransket, blev Scania kåret som vinder.

- Høje præstationer og et lavt brændstofforbrug, de bedste køreegenskaber, et højt niveau af komfort og en bedre arbejdsplads. Alt dette baner vejen for den nye S-klasse, skriver det førende tyske fagmagasin Lastauto Omnibus.

En række forbedringer

Testkørslerne foregår på en 180 km lang rute i det sydvestlige Tyskland – en kuperet del af den smukke Moseldal. Testen organiseres af det tyske ETM Verlag, som blandt andet udgiver magasinerne Lastauto Omnibus og Fernfahrer, og den udføres i samarbejde med en række store europæiske fagmagasiner.

Lastauto Omnibus skriver, at den nye S-serie har fået en række forbedringer i forhold til den nuværende R-serie.

Blandt disse forbedringer kan nævnes den ”meget mere komfortable og større” seng og det flade gulv i førerhuset. Med et lidt højere drejningsmoment demonstrerede Scania også sin overlegenhed i kuperet terræn, hvor lastbilen nåede toppen som den første.

Bedst for chauffører

Samlet set var Scanias S 500 bedst inden for chaufførrelaterede egenskaber som for eksempel indstigningsforhold, komfort, bremsekapacitet, udsyn og styretøj. Den nye lastbilgeneration blev også bedst i kategorierne drivlinje og præstationer.

- Scania byder på et fremragende styretøj og en samlet følelse af kontrol, skriver magasinet.

Da alle 1.000 point skulle gøres op, havde Scania scoret 943 point og lagde dermed komfortabel afstand til Volvo, Mercedes og DAF på de efterfølgende pladser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203