23948sdkhjf

Havneudvidelse i Frederikshavn giver allerede bonus

Halvandet år inden udvidelsen af Frederikshavn Havn er klar til indvielse har investeringen skabt resultater
Hos KS Maskinteknik, der ligger midt i industrihavnen i Frederikshavn, er der lige ansat to nye medarbejdere. Og en tredje er på vej.

Direktør Kim Sørensen er godt tilfreds med omsætningen i 2016, og oplever placeringen på Frederikshavn Havn som én af årsagerne til, at den kan ekspandere. Naboerne leverer nye opgaver og inspiration til nye forretningsområder, ordrebogen er fyldt.

Investeringen i Frederikshavn Havn på over en halv milliard betyder ikke bare en dybere og større havn, den gør også spændvidden i de maritime erhverv bredere, både for selve havnen og de over hundrede virksomheder, der bor på og lever af havnen. Det er den vækst, der allerede sker for KS Maskinteknik.

- Vi har samlet nogle idéer op, som vi har set vores snit til at investere i. Når der er en maritim klynge, der leverer kvalitetsservice og kvalitetsprodukter, så kommer flere til, fordi virksomhederne kan bruge hinanden til at vækste, siger Kim Sørensen.

Man Diesel & Turbo på vej med nyt forretningsområde
Den maritime klynge består i Frederikshavn Kommune af over hundredehalvtreds maritimt relaterede virksomheder, der er beskæftiget inden for fx reparation, service, energi, nybygning og ombygning af skibe og havnevirksomhed.

En af de maritime virksomheder, der er vigtige for den positive udvikling i Frederikshavn Kommune er MAN Diesel & Turbo. Her er stemningen lige så god.

Mere kommer til
Havnen er områdets vækstmotor med 3.000 tilknyttede arbejdspladser. 30 procent af Frederikshavn Kommunes skatteindtægter kommer herfra. Kommunen har i en plan sat den maritime branche sammen med turisme, fødevarer og energi som brancher, hvor man skridt for skridt vil finde og udnytte potentialet for at tiltrække virksomheder og arbejdskraft.

- Der bliver arbejdet på at finde virksomheder inden for alle kommunens vækstspor. Vi har et mål om, at hvis væksten kommer fra vandet, så skal begrebet one stop shopping for alvor give mening. Det vil sige at, der skal være mulighed for at styrke forretningsområder som fx offshore, havvindmøller og miljørigtig ophugning af skibe og borerigge, men også på transportområdet har vi fokus på tiltrækning af interesserede, siger Mikkel Seedorff Sørensen, direktør, Frederikshavn Havn.

Sådan vil fremtiden se ud i Frederikshavn i 2018
I 2018 er udvidelsen af Frederikshavn Havn klar til indvielse med flere bassiner, flere kajer, større vanddybde, bredere indsejling og betydelige baglandsarealer.

- 330.000 m2 baglandsareal
- 30.000 m2 kajareal
- 600 m kaj
- 11 m dybgang forberedt til 14 m

Kilde: Frederikshavn Havn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219