23948sdkhjf

Transportministeren på banen om infrastruktur i Ystad

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) må ind i sagen om at skabe mere kapacitet på havnen i Ystad. Det mener Bornholms Regionskommune, DI Bornholm, Rønne Havn, Bornholms Passagerforening og Destination Bornholm.

De fem aktører har - sammen med Ystad Havn og Ystad Kommune - sendt et brev til ministeren, hvori de giver udtryk for bekymring over situationen.

Det er vejen gennem Ystad by og ned til havnen, som er en flaskehals. Kø på vejen betyder oftere og oftere, at biler ikke kan køre fra færgen i Ystad, men må holde i kø på rampen.

- Det er en uholdbar situation. Vi har virkelig behov for, at der bliver foretaget langsigtede forbedringer på adgangsvejen. Vi håber inderligt, at den nye danske transportminister vil interessere sig for problemstillingen og arbejde for, at der bliver fundet en løsning, siger Björn Boström, adm. direktør for Ystad Havn, som er medunderskriver på brevet.

Aktørerne håber, at den danske transportminister vil arbejde aktivt for en forbedring af infrastrukturen i og omkring Ystad i samarbejde med sin svenske kollega, infrastrukturminister Anna Johansson (S).

Årligt rejser 1,4 millioner passagerer mellem Ystad og Rønne, hvilket gør Ystad til den primære transportkorridor for Bornholm. Derfor er det afgørende for Bornholm med god og hurtig adgang til havnen i Ystad via vej E65 mellem Ystad og Malmø.

I 2018 bliver færgebilletterne til Bornholm sænket markant, hvilket vil øge presset på adgangsvejen yderligere.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109