23948sdkhjf

Ændret system vil fjerne de fleste dummebøder

Den samlede transportbranche giver i et høringssvar sin støtte til regeringens udspil til modernisering af sanktionerne for overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne

Regeringen har sendt et udspil i høring, hvor det blandt andet foreslås, at bøderne for overtrædelser, der skyldes sjusk eller forglemmelser, bliver sænket. Til gengæld vil bøderne blive forhøjet, hvis der er tale om bevidste overtrædelser. Det kan for eksempel være, hvis en chauffør eller vognmand har forsøgt at manipulere tachografen med en magnet.

ATL, DI Transport, 3F, Dansk Erhverv, Danske Speditører, Danske Busvognmænd, DTL og ITD har skrevet et fælles høringssvar, hvor regeringens udspil hilses velkommen.

- Vi er enige i, at der skal slås ned på dem, der bevidst bryder reglerne, men der brug for, at der er et fornuftigt forhold mellem forseelsen og straffen. Vi mener helt overordnet, at man har fundet den rigtige balance med det her udspil, siger chefkonsulent i ATL Bent Bejstrup.

Det er ikke kun chaufførernes bøder, der bliver gradueret efter størrelsen af forseelsen. Det samme bliver bøderne til virksomhederne. Desuden bliver der et loft over chaufførens og virksomhedens samlede bøde.

Organisationerne mener ikke, at regelændringerne vil påvirke trafiksikkerheden i negativ retning.

- Det samlede erhverv kan generelt tilkendegive tilfredshed med det fremlagte forslag, der efter vores opfattelse fortsat tilgodeser trafiksikkerheden, skriver de i høringssvaret.

Kilde: ATL

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078