23948sdkhjf

Nyt fra Borgen

Kort nyt fra Christiansborg om transport- og trafikpolitik.

Politikere til Nordtyskland
Folketingets trafikudvalg skal på besøg i Nordtyskland den 1.-3. marts.

Processen med at få godkendt Femertunnelen tyske del er selvfølgelig på programmet, når man mødes med de nordtyske politikere. Desuden skal udvalgsmedlemmerne orientere sig om forholdene på A7-motorvejen og den faldefærdige motorvejsbro over Kielerkanalen, Rader Hochbrücke, det vil sige den såkaldte Jyllandskorridor.

Trafikudvalget er også interesserede i de tyske erfaringer med udbud af togdrift. Ligesom de skal se på brinttog hos Alstom i Harzen.

Udvalg om varebiler indkaldes
Transportminister Ole Birk Olesen (LA) fastholder forgængerens beslutning om et udvalg, der skal se nærmere på varebilerne og godskørselsloven.

Udvalget har endnu ikke holdt sit første møde, men et vil ske snart, bekræfter Ole Birk Olesen over for den radikale trafikordfører, Andreas Steenberg.

Dyr trængsel ved Hillerød
Hver lastbil holder i kø to timer om dagen. Det svarer til 150.000 kroner om dagen i alt for de 120 lastbiler, der udfører 1.200 daglige transporter på en 12 km strækning ved Hillerød.

Det var budskabet fra SCT Transport, da Folketingets transportudvalg kiggede forbi på en rundtur i Nordsjælland.

Københavns bilpark skal være el
København vil være CO2-neutral i 2025. Derfor skal 85 procent af kommunens bilpark være el-dreven i inden udgangen af 2017.

Den 1. februar 2017 indfører Københavns Kommune i øvrigt en miljøgraduering af P-afgifterne, oplyser teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Minister nedsætter uvildigt P-nævn
Initiativet var oprindeligt Hans Chr. Schmidts (V), men nu får transportminister Ole Birk Olesen (LA) æren og fornøjelsen af forslaget om et uvildigt klagenævn for klager over P-bøder.

Videre er det besluttet, at der ikke skal udstedes bøde for at parkere en trailer på sin græsplæne mellem hus og vej.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078