23948sdkhjf

Scandlines ansætter ny driftschef

Senior vice president for route management & operations i Scandlines Claus Nikolajsen går på pension d. 31. januar 2017. Afløseren har senest arbejdet i Sierra Leone

Efter 35 år i rederiet går Claus Nikolajsen på pension med udgangen af januar 2017. Til at overtage posten som SVP Route Management & Operations har Scandlines ansat Michael Guldmann Petersen. Han tog sin skibsførereksamen i København i 1991 og sejlede for Maersk frem til 2000. Herefter har han taget en række lederuddannelser.

Det har ført til stillinger i den maritime branche som blandt andet Operations Manager og General Manager i Holland, Nigeria og Italien. I Danmark har Michael Guldmann Petersen blandt andet arbejdet for rederierne Maersk, Torm og Norden. Senest har han været Port, Rail & Marine Manager for en jernmine i Sierra Leone.

- Michael Guldmann Petersen kommer med en imponerende erfaring fra den maritime verden i både ind- og udland, og vi glæder os meget til at drage nytte af disse kompetencer i Scandlines, siger Søren Poulsgaard Jensen, CEO i Scandlines.

Den nye mand er allerede i gang
Michael Guldmann Petersen havde sin første arbejdsdag i rederiet den 2. januar 2017 og gennemgår i øjeblikket et grundigt introduktionsforløb.

- Jeg glæder mig meget til samarbejdet med bestyrelsen, ledelsen og de mange kompetente medarbejdere, som jeg allerede har haft lejlighed til at møde en del af i den første periode, siger Michael Guldmann Petersen.

Claus Nikolajsen begyndte sin karriere som styrmand i Scandlines (det daværende DSB) i 1981. Efter mange år med forskellige poster på skibene og i land skiftede han i 2005 titlen som seniorkaptajn ud med Operations Manager. Siden 2012 har han som SVP Route Management & Operations haft det overordnede ansvar for al drift og vedligehold på søen, i havnene og i terminalerne.

- Claus’ indsats for rederiet er uvurderlig. Han har et kæmpe netværk i og omkring rederiet, og vi har gennem årene nydt godt af hans store viden om både sejlads og terminaldrift. Jeg er derfor meget glad for, at Claus har lovet at fortsætte sit arbejde i forskellige Scandlines-bestyrelser samt som konsulent, fortsætter Søren Poulsgaard Jensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079