23948sdkhjf

Voldsom Scania til Thisted

Vogn- og landmand Laust Svalgaard har købt en R 580.

Laust Svalgaard i Thisted er både vognmand og landmand. Han har for nylig fået leveret en ny Scania R 580 LB8x4 HSZM af den mere solide slags. Drivlinen består af Scanias 16,4-liters V8’er på 580 hk/2.950 Nm i kombination med en GRSO905R-gearkasse med overgear og integreret retarder.

Bagest sørger en kraftig RBP735 tandembogie med navreduktion for at få kræfterne ned til underlaget, der ofte består af Laust Svangaards egne marker og grusgrav. Underlaget kræver brug af både langs- og tværgående differentialespærre. Det gælder ikke mindst, når der er en tung kærre med på slæb.

Ud over en meget kraftig drivline har Laust Svalgaard valgt at specificere R 580’eren med Scanias kraftige H-chassisramme samt 3x29 mm parabelfjedre på forakslerne og 4x41 mm bladfjedre på tandembogien.

På chassiset har SAWO monteret et CLF432-wirehejs med 25 ton tipkapacitet og 28 ton ophalerkapacitet.

Masser af udstyr

CR16-førerhuset er Scanias korteste i kombination med V8-motor, og Laust Svalgaard har fyldt det godt op med komfortudstyr som Premium førerstol, læderindtræk, hvileudrustning, aut. klimaanlæg, stort oliefyr, termosideruder, Colour+ instrumentpanel med 7-tommer skærm til navigation og lydanlæg.

Sikkerheden er også blevet tilgodeset med afstandsradar (ACC), nødbremsesystem (AEB), sporassistent (LDW), skivebremser (EBS), Hill Hold mm.

Laust Svalgaard planlægger at beholde den nye Scania i mange år og har derfor tegnet en 8-årig serviceaftale på bilen. Stiholts sælger Lars Pedersen fra Thisted-afdelingen har stået for handlen.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094