23948sdkhjf

Nethandel har skabt stort behov for logistikejendomme

Behovet er især stort blandt virksomheder, der håndterer de pakker, som sendes af sted, når vi køber varer på nettet

Lige nu er der stort pres på lager- og logistikmarkedet for at skaffe ejendomme til den massive efterspørgsel. Behovet er især stort blandt virksomheder, der håndterer de pakker, som sendes af sted, når vi køber varer på nettet.

Særligt i hovedstadsområdet er det næsten ikke til at opdrive en logistikejendom, eftersom selv gamle lagerejendomme med lavt til loftet og dårlige tilkørselsforhold bliver taget, fordi virksomhederne må tage, hvad de kan få.

I Trekantområdet, som er et af de andre store logistikområder, mærker man også presset.

- De store aktører i logistikbranchen efterspørger fra 5.000 til 20.000 kvadratmeter, der er effektivt indrettet og har god adgang via sluseporte. Det finder du ikke i området, forklarer Peter Bauer Mols fra Nybolig Erhverv Trekantområdet.

Hvis man bevæger sig lidt væk fra de centrale knudepunkter, er det dog muligt at finde mindre logistikejendomme.

For at imødekomme det store behov for logistikejendomme i Trekantområdet fortæller Peter Bauer Mols, at byerne i området er begyndt at ændre i kommune- og lokalplaner, således at nye områder bliver udlagt til logistik, blandt andet ved at inddrage områder, der tidligere var udlagt til liberale erhverv.

Ifølge brancheforeningen FDIH vil omfanget af nethandel frem til 2020 stige med 60-70 procent, og Peter Bauer Mols ser heller ikke nogen udvikling, der vil stoppe behovet for logistikejendomme.

Kilde: Nybolig Erhverv

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083