23948sdkhjf

Svært at finde det rette kursus

Chauffører, der transporterer levende dyr, har svært ved at finde relevante kurser til deres lovpligtige efteruddannelse.

Chauffører, der transportere levende dyr, har problemer med at finde frem til et relevant uddannelsesforløb, når de er på udkig efter efteruddannelse. Konsekvensen er, at mange undlader at få opdateret deres kompetencer i forhold til dyretransport.

Det er konklusionen i en rapport, som Transporterhvervets Uddannelser (TUR) har iværksat, og som netop er offentliggjort

På baggrund af rapporten har TUR allerede besluttet, at der skal arbejdes mere målrettet med at informere vognmænd og chauffører, der transportere levende dyr, om deres muligheder for relevant lovpligtig efteruddannelse.

- Generelt er det vigtigt, at vognmændene og chaufførerne er informerede om deres muligheder for lovpligtig efteruddannelse, forklarer formanden for brancheudvalget for vejgodstransport, Peter Bæk, fra 3F.

- Det gælder selvfølgelig også chauffører, der transporterer levende dyr. At transportere levende dyr er et job, som kan være stressende med tunge løft, meget ansvar og krav om nøje kendskab til regler inden for dyrevelfærd, køre/hviletider og mange andre forhold.

- Det er klart, at chaufføren skal have opdateret sine kompetencer, så transporten kan foregå ordentligt. Vi vil derfor gøre en indsats for, at chaufførerne ved, hvor i landet og på hvilke skoler, de kan finde de kurser, der er relevant for dem.

 

Tre skoler til dyretransport

Der er tre skoler i Danmark, der er godkendt til at udbyde efteruddannelse inden for dyretransport. Én af dem er AMU Syd i Kolding. Her bekræfter man, at kurserne for dyretransportører bliver brugt alt for lidt.

- Skolerne, branchen og organisationerne har et fælles ansvar for at få mulighederne for efteruddannelse markedsført noget bedre, siger uddannelseschef Jens Odgaard fra AMU Syd.

- Jeg mener, at alle dyretransportchauffører burde være certificeret og blive re-certificerede efter en årrække, da der hele tiden kommer nyt på området.

 

Relevant for flere tusinde

Ifølge TUR er der herhjemme cirka 5.000 personer, der arbejder med transport af levende dyr. Det er typisk chauffører, men behovet for efteruddannelse gælder også ledsagere, mellemledere, disponenter, personale på samlesteder og administrativt arbejde.

Rapporten ”Analyse af uddannelsesbehov for chauffører, der transportere levende dyr” kan hentes på TUR’s hjemmeside: www.tur.dk

 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093