23948sdkhjf

Transportminister undgår næse

Ole Birk Olesen hader næser. Derfor retter han ind i cabotage-sag.

Ole Birk Olesen vil undgå næser. Derfor rettede han – og regeringen – ind efter folketingsflertallet forleden og indgik i det franske initiativ L'Alliance du Routier – en alliance af ni vesteuropæiske lande, som ønsker at EU skal gøre en ekstra indsats mod social dumping og ulovlig cabotage.

Ole Birk Olesens deltagelse i cabotage-alliancen kan virke overraskende al den stund, at hans udtalelser om social dumping og cabotage har været ærkeliberale, inden han kom ind i regeringen. Forklaringen er som i andre sager, hvor ministre fra Liberal Alliance fører en anden politik end før regeringsdeltagelsen, nemlig at man repræsenterer regeringen og ikke et parti.

- Det handler om, at et bredt flertal i Folketinget ønsker, at Danmark står forrest i kampen mod ulovlig social dumping, siger Ole Birk Olesen.

- Traditionen i Danmarks EU-politik er, at regeringen aftaler med et flertal i Folketingets europaudvalg, hvordan den agerer i EU's ministerråd og andre steder. Sådan er demokratiet. Regeringen forhandler på vegne af flertallet, når regeringen drager ned til EU og sidder i ministerrådet.

Modsat Uffe Ellemann-Jensen

Ole Birk Olesens antihelt i denne sammenhæng er Uffe Ellemann-Jensen, der fik 80 næser som udenrigsminister i 1980'erne. Over en fjerdedel skyldes fodnotepolitikken.

- Jeg kan ikke så godt lide næser. Jeg vil gerne repræsentere flertallet, siger Ole Birk Olesen.

- Den franske alliance er i øvrigt et ikke ét opgør med cabotage i almindelighed, understreger transportministeren.

- Vi har ikke skrevet under på, at cabotagekørsel skal gøres ulovligt. Tværtimod. Det danske synspunkt er, at man på europæisk plan skal bidrage til, at allerede vedtagne regler bliver overholdt, fastslår han.

- Derfor var et af mine pointer på mødet i L’Alliance de Routier, at EU skal fokusere på at få den vedtagne lovgivning overholdt. Vi skal også have undersøgt, hvor meget ulovlig cabotage, der egentlig er. Det har vi ikke et sikkert overblik over i dag.

Cabotage deler EU

Det falder i øjnene, at ingen østeuropæisk lande deltager i L'Alliance du Routier.

- EU-landene er klart delt i denne sag, siger Ole Birk Olesen.

- De østeuropæiske lande ønsker at afskaffe cabotage-reglerne. De mener, at cabotage-reglerne begrænser det indre marked fri bevægelighed. De vesteuropæiske lande ønsker at bevare cabotagereglerne og reglerne bliver overholdt.

 

Billedtekstforslag:

Ole Birk Olesen skrev under på L’Alliance du Routier i respekt for Folketingets flertal.


 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172