23948sdkhjf

Kollegaerne roser transportministeren

Anerkendende ord til Ole Birk Olesen for tilslutning til cabotage-alliancen.

Mens branchens to hovedorganisationer ITD og DTL er rygende uenige om regeringens tilslutning til L’Alliance du Routier, høster transportministeren bifald fra flertallet af partierne i Folketinget.

Den socialdemokratiske trafikordfører, Rasmus Prehn, ser det positive i, at Danmark fortsætter med at arbejde for et forsvar af cabotage-reglerne, selv om ministeren er meget liberal.

- Det er godt, at lande kan opstille fælles pejlemærker på dette område. Udgangspunktet må være det, som man kan blive enige om. Det er bedre end at have en højere ambition, man ikke kan opnå enighed om, siger Rasmus Prehn.

 

DF: Vi skal have fælles EU-regler

Også Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim G. Christiansen er tilfreds:

- Det er udmærket, at Danmark indgår i det samarbejde med andre lande om at synliggøre problemerne i forhold til cabotagekørsel og uklare regler. Vi skal have fælles europæiske regler, siger Kim G. Christiansen.

- Det er ikke ubetydelige lande, som er med i alliancen. Det får forhåbentligt EU til at indse, at der er brug for klare regler på dette område.

 

EL: Tvivler på ministerens oprigtighed

Henning Hyllested, Enhedslistens trafikordfører, glæder sig over dansk deltagelse i alliancen, men han er ikke overbevist om, at Danmark vil markere sig stærkt i alliancen.

- Tidligere har danske transportministre gjort en hel del ud af at skabe alliancer mod social dumping. Man kan frygte, at der ikke ville blive gjort så meget ud af det med Ole Birk Olesen ved roret i transportministeriet.

- Der er stadig væk lang vej. Det er de vesteuropæiske lande, som er ramt af social dumping og ulovlig cabotage, mens det er østeuropæiske vognmandsfirmaer og chauffører, som profiterer af det.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098