23948sdkhjf

ITD: Postnord-regning skal ikke sendes til vognmændene

Den politiske redningsplan for Postnord må ikke skævvride konkurrencen i transport- og logistiksektoren, siger ITD’s administrerende direktør Carina Christensen. Hun opfordrer politikerne til at tænke sig godt om, inden de fastlægger de videre rammer for Postnords virke.

- Vi vil gerne sende et helt klart budskab til politikerne om, at genopretningsplanen for Postnord ikke må gå ud over de danske transport- og logistikvirksomheder. Postnord har allerede meldt ud, at de for at genoprette deres skrantende økonomi vil satse endnu mere offensivt på tredjepartslogistik, og at de i fremtiden vil tjene penge på levering af pakker og stykgods. Det skaber bekymring i branchen, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD, vejgodstransportens brancheorganisation.

Udmeldingen kommer på baggrund af de verserende politiske forhandlinger om Postnords fremtid i Danmark. Carina Christensen mener, at det er en farlig vej at gå, hvis PostNord får lov til at gå målrettet efter en massiv udvidelse af deres transport- og logistikforretning.

- Vi vil se en skævvridning i markedet, hvis man fra politisk hold lader et statsligt selskab vokse betydeligt indenfor transport- og logistikmarkedet. Det vil få konsekvenser for en stor del af de danske transport- og logistikvirksomheder. Transportvirksomhederne er afhængige af ordentlige rammevilkår for vækst. Det forudsætter blandt andet et afbalanceret liberaliseret marked for godstransport, siger Carina Christensen, og beskeden til partierne på Christiansborg er helt klar: 

- Min klare opfordring til partierne er, at de i deres afgørelser om Postnords fremtid denne gang ser nøgternt og realistisk på fremtidsudsigterne for postvirksomheden og gør alt for ikke at ødelægge et i forvejen stærkt konkurrenceudsat marked. Man skal ikke løse Postnords problemer ved at skabe et nyt for transport- og logistikvirksomhederne. Regningen skal ikke sendes til vognmændene, siger Carina Christensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079