23948sdkhjf

Dobbelt rekord for Køge Havn

2016 blev i dobbelt forstand et rekordår for Køge Havn. Der blev nemlig både sat rekord med en omsætning på 2,4 mio. tons gods, og med et bundlinjeresultat på 11.937 mio. kroner. Det er en stigning på 30 procent i forhold til havnens hidtil bedste resultat i 2015.

Bestyrelsesformand René Jespersen, glæder sig - naturligvis - over at kunne præsentere resultatet:

- Årsregnskabet for 2016 viser på alle måder, at Køge Havn er en bundsolid forretning med mange ben at stå på. Specielt de mange baneprojekter på Sjælland har betydet en rekordhåndtering af skærver i regnskabsåret. 

Nye kajafsnit i brug i år
I Køge Havn fejler tiltroen til fremtiden ikke noget; forventningen er en vækst på 30-35 procent frem til 2022. Derfor investeres der i disse år 1 mia. kroner i udvidelse af havnen. Blandt andet øges vanddybden fra 7 til 9,5 meter, og der tilføres 2.300 nye kajmeter – et kvantespring, der vil give kapacitet til en fordobling af godsomsætningen fra den blå motorvej.

Thomas Elm Kampmann, der er direktør for Køge Havn og Skandinavisk Transport Center ser frem til at Køge Havn i 2017 kan begynde at tage nye kajafsnit i brug, og siger i denne forbindelse:

- Køge Havn har længe være ekstremt presset på plads og har måtte udskyde håndteringen af nye kunder og produkter - Nu ser det endelig ud til at vi kan begynde at udvikle nye forretningsområder.

Kilde: Køge Havn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.282