23948sdkhjf

Postnord droppes af stor kunde

Fra i sommer har Udbetaling Danmark testet anden leverandør end Postnord til at levere breve om pension og boligstøtte

Brevmængderne falder i Postnord, og det har siden 2012 udmøntet sig i årlige underskud.

Men nu er der flere dårlige nyheder på vej til Postnord, for en af postvæsenets faste kunder, den offentlige myndighed Udbetaling Danmark, planlægger at bringe dele af sin brevdistribution i udbud.

Det fortæller Udbetaling Danmarks vicedirektør Carsten Bodal i en skriftlig kommentar til NORDJYSKE.

- På grund af de ændrede servicevilkår, der følger Postaftalen af juli 2016, har vi i samarbejde med KMD igangsat et pilotprojekt med Bladkompagniet som underleverandør, siger vicedirektøren, som fortsætter:

- Pilotprojektet blev besluttet både på baggrund af ændringerne i priser og leveringstider, og projektet skal skabe viden og erfaring med brug af andre leverandører.

- Muligt søm i ligkisten
Per Nikolaj Bukh ser udbuddet som et resultat af Postnords ændring i strategien om at gå fra at være en brevuddeler, der har pakker med, til at være en pakkeuddeler, som har breve med.

- Det kan være endnu et søm i den ligkiste, man er ved at banke sammen, fordi brevmængden falder og andre finder nye veje til at få deres breve ud, siger Per Nikolaj Bukh og tilføjer:

- Og det er måske også et forvarsel om, at den glimrende strategi, man har valgt, om at bringe breve ud sammen med pakker, det kan der også være andre, der finder på at gøre.

To virksomheder er blevet godkendt af Transportministeriet til at deltage i konkurrencen om opgaven, som kommer til at køre til foråret, og der er tale om Bladkompagniet, der har været leverandør i pilotprojektet og, ja, Postnord.

Postnord afviser at kommentere historien, da der ikke ligger et officielt udbud endnu.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079