23948sdkhjf

- Jeg har altid villet arbejde med logistik

Nu, hvor Joseph Deng Arou har set det meste af Europas landeveje som chauffør, er han klar til at lære mere

Den 15. marts klokken 12 var der frist for at søge ind på en videregående uddannelse, hvis man vil vurderes på andet end kun sit eksamensbevis.

I alt valgte 54.375 personer at gøre det på landsplan, og 15 ansøgninger kom til logistikøkonom-uddannelsen på Erhvervsakademi Dania i Hobro. Det er tre mindre end 2016, og på niveau med ansøgningstallet i 2015.

En af de, der har søgt ind, er 38-årige Joseph Deng Arou. Han har søgt ind på den videregående uddannelse til logistikøkonom i Hobro, for efter at have kørt Danmark og Europa tyndt i otte år som turistbuschauffør vil han nu i gang med sin drømmeuddannelse.

- Det har altid været logistik, jeg gerne ville arbejde med, og derfor tog jeg den treårige chaufføruddannelse. Der hørte jeg om logistikøkonom-uddannelsen, og siden har jeg gerne villet det. Men tiden skulle være rigtig, og det er den nu, forklarer Joseph Deng Arou.

Velovervejet valg
Med sine 38 år er Joseph Deng Arou noget ældre end flertallet af unge, som kommer direkte fra gymnasiet. Men det skræmmer ham ikke.

- Jeg besøgte erhvervsakademiet i Hobro for to år siden, hvor jeg mødte en studerende, der var ældre end mig. Så det skal nok gå. Når man starter på en videregående uddannelse i min alder, er det jo velovervejet og på baggrund af mange beregninger på ens økonomi og konsekvenser, fortæller Joseph Deng Arou, og tilføjer:

- Man kan være i tvivl og have mange spørgsmål, men på et tidspunkt er man nødt til at tage en beslutning og tage de konsekvenser, som det måtte have.

Drømmejob i shipping og logistik
Han håber inderligt på at blive optaget på den toårige videregående uddannelse.

- Jeg drømmer om at bruge uddannelsen til at arbejde som shippingassistent eller logistikassistent. Men måske kunne jeg godt tænkte mig at læse videre på Supply Chain Management, men det må vi se om bliver en realitet, når de to år er gået. I første omgang vil jeg bare gerne ind. Jeg har glædet mig i rigtig lang tid til at starte på uddannelsen, så jeg er mere end bare klar, siger Joseph Deng Arou.

Joseph Deng Arou og andre ansøgere til de videregående uddannelser får den 28. juli svar på, om de er optaget.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.236