23948sdkhjf

ITD: Tænk hele kæden ind i førerløs fremtid

Der er behov for én samlet tilgang for test af førerløse fartøjer og køretøjer på hele transportområdet, mener ITD

Autonome lastbiler og skibe kan i fremtiden få en central rolle for Transport-Danmark. Overalt i hele i transportsektoren arbejdes der i disse år på højtryk med at udvikle automatiserede løsninger.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen sætter nu skub i automatisering af skibsfarten. Fra ITD er budskabet helt klart.

 - Danmark vinder på at tænke hele automatiseringen af transport- og logistiksystemet sammen som ét. Vi ved, at de førerløse transporter i form af lastbiler, tog og skibe kommer, men det kræver en samlet tilgang til transportsektoren i stedet for punktvis lovgivning og parallel-testning inden for de forskellige transportområder, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Danmark som testcenter 
Hun understreger vigtigheden af, at Danmark samlet byder sig til som ”testcenter” inden for førerløse transportformer, så ny selvkørende teknologi  kan bidrage til fortsat udvikling og effektivisering af den samlede danske transport- og logistiksektor.

Inden for vejgodstransporten er man allerede godt på vej. I begyndelsen af februar var den foreslåede ændring af færdselsloven, L120, til førstebehandling i Folketinget. Den giver bemyndigelse til at fastsætte regler om og give tilladelse til forsøg med selvkørende køretøjer i Danmark.

ITD kvitterer derfor også for regeringens og ministerenes klare fokus på området, fordi en nation som Danmark, der ikke producerer biler, kan få en vigtigt førerposition inden for selvkørende teknologier. Dermed skabes der gode muligheder for at komme i spil som underleverandører, som kan skabe grobund for nye arbejdspladser og vækst i Danmark, vurderes det.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.441