23948sdkhjf

Vognmænd forventer fusioner – men ikke som deltagere

Tre fjerdedele af vognmændene forventer, at konsolidering i branchen vil fortsætter. Det skriver finans.dk med henvisning til ITDs seneste medlemsundersøgelse.

Til gengæld er det de færreste – blot 15 procent – som forventer selv at blive del af den forventede fusions- og sammenlægningsbølge.  

Konsolideringer er en simpel nødvendighed for at kunne håndtere stadig større konkurrence fra udlandet samt den teknologiske udvikling, lyder det fra Michael Svane, branchedirektør i DI Transport. Samtidig kan udviklingen i branchen fremme processen; vognmænd tjener gennemsnitligt mere.

- Vi har mange medlemsvirksomheder, hvor ejeren er oppe i årene, så der vil komme en bølge af generationsskifter. Det kan være svært at sælge en lille virksomhed, men hvis man vækster via opkøb eller indgår partnerskaber, kan det være lettere. Nogle vil gøre det af lyst, mens andre vil gøre det af nød - for at få nogle pensionskroner ud af livsværket, siger Carina Christensen, direktør i brancheorganisationen ITD, til finans.dk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078