23948sdkhjf

DSV tester hybridbiler i Sverige

DSV i Sverige tester i øjeblikket en unik Atego hybridlastbil fra Mercedes-Benz i Malmø. Lastbilen kører på både el og den nye biobrændstof HVO 100.

Efter en seks måneders testperiode i Malmø-bytrafikken vil projektet blive evalueret. Resultaterne vil hjælpe med at afgøre, om el-hybrider kan blive langsigtede løsninger til distribution i storbyområder, som er særligt sårbare over for luftforurening.

- Mercedes Atego Hybrid er vores seneste investering i miljøcertificerede køretøjer som en del af vores langsigtede indsats for at reducere miljøpåvirkningen. Vi kan klart se fordelene ved at have en ny type distributionskøretøj i bytrafikken, da kombinationen af HVO og elektricitet producerer signifikant lavere niveauer af kuldioxid, siger Staffan Klinterhäll, Business area manager.

- Jeg synes, det er rigtig spændende, at vi afprøver en hybridlastbil. Med denne investering fortsætter vi vores aktive miljøindsats i retning af bæredygtig logistik i tæt samarbejde med vores kunder, siger Magnus Malmqvist, Regional Director SWE, NOR og FIN og administrerende direktør, DSV Road AB

HVO 100 er en avanceret vedvarende biomasse i form af 100% syntetisk diesel. I modsætning til, hvad navnet antyder, er en stor del af den svenske HVO 100 fremstillet ved hjælp af slagteri-affald i tillæg til vegetabilske olier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204