23948sdkhjf

Københavns Lufthavn vil fordoble sin fragtkapacitet

En ”Airport Business Park” er på tegnebrættet

Danmark bør sigte efter at blive nordeuropæisk centrum for luftfragt og e-handel og et knudepunkt for medicinal- og biotekindustrien.

Det mener de hos Københavns Lufthavn, som har sendt en åben invitation til danske og internationale virksomheder, der har lyst til at være med til at udvikle en 17 hektar stor ”Airport Business Park”.

Kommerciel direktør Peter Krogsgaard peger på, at luftfragt allerede i dag er vigtig for dansk økonomi og eksport.

Målt på værdi sendes 32 pct. af dansk eksport i dag ud af landet med fly, og målet med den nye businesspark er at fordoble fragtkapaciteten i Københavns Lufthavn fra 500.000 tons til 1.000.000 tons om året.

- Med en Business Park på lufthavnens arealer kan vi også styrke eksportmulighederne for de mange danske virksomheder, der er afhængige af oversøisk eksport. Og samtidig kan vi tiltrække globale virksomheder, der ellers placerer sig i og omkring andre store, europæiske lufthavne, siger Peter Krogsgaard.

Direktør i Copenhagen Capacity, Claus Lønborg, bakker op om projektet:

- Den centrale placering, en lufthavn kan tilbyde, er meget attraktiv for f.eks. globale e-handelsvirksomheder, der ønsker en optimal infrastruktur for deres ekspansion, siger han.

Københavns Lufthavn bliver i forvejen udbygget massivt i disse år for at nå målet om 40 millioner årlige passagerer. Udvidelsen koster op til 20 mia. kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081