23948sdkhjf

Alkolås med GPS og kamera

Alkolåsen er blevet videreudviklet for at sikre promillefrie transporter

Seneste nyhed inden for alkolåse er GPS- og kameratilslutning. Det giver sikkerhed for promillefrie transporter og mulighed for at følge alkolåsens registreringer online.

Jan Winum Povlsen, der forhandler de amerikanske Smart Start alkolåse herhjemme, har netop hentet den nyeste version hjem fra USA. Den indeholder netop mulighed for GPS-tracking og online-logging.

- Nogle virksomheder har opdaget, at der er medarbejdere, der ikke er helt ærlig, når de bruger alkolåsen, fortæller Jan Povlsen.

- Medarbejderen kan for eksempel ringe hen ad formiddagen og fortælle, at han de har sovet over sig; men i virkeligheden har han blæst i alkolåsen hvert 20. minut de seneste to timer for at se, hvornår promillen var kommet så langt ned, at han kunne starte bilen.

Disse situationer kan man afsløre med den nye alkolås, som kan give alarm og aflæse online. Så vil man kunne se, hvornår og hvor ofte der er blevet blæst i alkolåsen og med hvilken promille.

- Hidtil har alkolåsen kun fortalt chaufføren, om man var i stand til at køre i bil eller ej. Nu kan man få det online på kontoret med promillen og position samt billede af den, der blæser, siger Jan Povlsen.

- Det væsentlige for mange firmaer er at kunne dokumentere, at en transport eller en køretur er foregået helt uden promiller. Alkolåsen viser, hvor bilen har kørt, hvor ofte der er blevet blæst osv.

Aflæse alkolåsen online
Den nye alkolås er netop blevet lanceret på Transport 2017 i Herning, hvor Jan Povlsen oplevede en stor interesse for de nye funktioner. - Vi har faktisk en stor kunde, som gerne vil slippe for at køre hen til et servicecenter for at få alkolåsens log læst ud. De vil de gerne kunne gøre selv online. Det er der mulighed for nu.

- Mange virksomheder bruger alkolåsen som et værktøj til at administrere deres alkoholpolitik. Derfor er den gradvist ved at blive mere populær.

Jan Povlsen er løbende i kontakt med politikere for at give input til den alkolåsordning, som blev indført for to år siden.

Alkolås-ordningen revideret
- Ordningen er netop ved at blive revideret, så førstegangsovertrædere med promille under 2.0 får nu mulighed for at køre bil umiddelbart efter deres dom, såfremt bilen er udstyret med en godkendt alkolås.

Det betyder, at de straks kan generhverve deres kørekort. Dermed kan de også beholde deres job. Den reviderede ordning er meget vigtigt for chauffører, som er faldet i en enkelt gang. Man kan læse mere om ordningen på www.alkolås.dk.

Jan Povlsen kan også se, at flere store virksomheder begynder at indføre alkolåse i deres firmabiler.

- Det går støt og roligt fremad, men det er også nødvendigt. Der er stadig alkohol indblandet i mange trafikulykker - og med alkolåsen kan vi komme nogle af dem til livs, slutter han.

Artiklen er en del af temaet Transport 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095