23948sdkhjf

Stor, større, størst

Convoy Buddy stod for en meget flot veteranbiludstilling på Transport 2017

Et stort udvalg af gamle lastbiler havde fundet vej til årets store transportmesse i Herning i sidste uge, hvor de blandede sig med de allernyeste af slagsen.

De gamle lastbiler var mindst lige så nypolerede og flotte i lakken som de nye. De stod i en hal for sig selv, som chaufførklubben Convoy Buddy havde fået stillet til rådighed.

- Her har vi samlet nogle rigtig flotte og interessante biler, fortalte Claus Filipsen, der er kasserer i foreningen.

- Hver eneste lastbil, du ser her, har sin helt egen historie. Nogle af dem er fundet som rustbunker i en gammel garage eller bag en lade. De er blevet købt og sidenhen renoveret. Det har ikke kun kostet masser af tid, men også en god bunke penge.

- På den måde er vi chauffører og vognmænd nogle gange tossede. Vi har en hobby, som mange faktisk ikke kan forstå; men vi lever og ånder for vores biler, som vi kører rundt med til forskellige træf. Nogle af os holder også sommerferie med familie i dem. Så sover vi på ladet!

Tachograf og filter
Når først Claus Filipsen får talt sig varm, kan man høre på hans historier i timevis; men der er også en ting, som gør ham godt gal i skralden - og som han også lige må fortælle.

Det handler om de regler og restriktioner, som ejerne af veteranbilerne også bliver pålagt: Tachograf og partikelfilter.

- Veteranbilerne er vores hobby. Vi bruger tusinder af kroner på at holde dem vedlige og holde dem kørende, og så kommer politikerne med et krav, som vi synes er økonomisk urimeligt.

- For nogle år siden blev det bestemt, at vi skulle have have en tachograf installeret, så den klan registrere køre/hviletiden. Nu bliver vi påtvunget også at installere partikelfilter på bilerne.

- Det er udgifter til mange tusinde kroner. Bilerne er vores hobby. De er ikke arbejdsredskaber, som de var engang. Derfor synes vi, at politikere og myndigheder kunne se på os med lidt mere lempelige øjne.

Alligevel kan det ikke helt tage glæden fra Filipsen og hans ligesindede, når man går rundt i hallen og ser på de flotte biler.

Artiklen er en del af temaet Transport 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112