23948sdkhjf

Dachser vokser og investerer i fremtiden

Dachser fortsatte med at vokse i regnskabsåret 2016 og opnåede en bruttoomsætning på cirka 5,71 milliarder euro

Dachser fortsatte med at vokse i regnskabsåret 2016 og opnåede en konsolideret bruttoomsætning på cirka 5,71 milliarder euro – en stigning på 1,7 procent i forhold til året før.

Antallet af forsendelser steg med 2,4 procent til 80,0 millioner, og tonnagen steg med 2,4 procent til 38,2 millioner tons. Denne vækst skyldes europæisk vejtransport samt fødevarelogistik.

- På trods af den ustabile globale økonomi har vi været i stand til at fastholde vores stabile markedsposition via en organisk vækst, der var på højde med de forrige år, samtidig med at der fortsat blev udviklet løsninger til fremtidens marked, siger Dachsers CEO Bernhard Simon.

Konsekvent eksportstrategi giver resultater
Inden for forretningsområdet Road Logistics, som udgør 75 procent af Dachsers samlede omsætning, nød forretningsdivisionen European Logistics godt af virksomhedens konsekvente eksportstrategi, som resulterede i en stigning på 2,4 procent i nettoomsætningen til 3,5 milliarder euro. Forsendelser og tonnage steg med henholdsvis 2,2 og 2,3 procent.

- Vores landeorganisationer har på alle fronter nydt godt af den stærke efterspørgsel efter transporter på tværs af grænser i det europæiske indre marked. Hvad angår udveksling af varer, er Europa stabilt og tæt forbundet, og det vil fortsat være gældende, siger Bernhard Simon.

Dachser Food Logistics opnåede endnu en gang den højeste vækstrate med en omsætning, der steg med 9,5 procent til 812 millioner euro. Dette område er primært blevet styrket af stærke indenlandske aktiviteter i Tysklands forbrugsvaresektor.

Inden for forretningsområdet Dachser Air & Sea Logistics faldt omsætningen med 3 procent til 1,54 milliarder euro, mens antallet af forsendelser forblev konstant. Dette fald i omsætningen skyldes lave internationale fragtrater, især inden for søfragt, og negative valutaeffekter.

Investeringer i netværk
Dachser har øget omfanget af sine planlagte investeringer fra 125 millioner euro i 2016 til 177 millioner euro i 2017. Det primære fokus for disse investeringer er udvidelse af netværksplaceringer og IT-systemer samt forskning og udvikling.

- Vi studerer intensivt alle aspekter af fremtidens logistikløsninger, og i hvor høj grad de kan digitaliseres. Dachser har iværksat innovationsprocesser i hele koncernen på flere forskellige niveauer for at fastholde sin førende rolle i branchen, understreger Bernhard Simon.

Logistikudbyderen har også investeret i udvidelse af sine kontraktlogistiktjenester, som har skabt mere end 350.000 kvadratmeter ekstra lagerplads med plads til over 300.000 paller alene i løbet af de sidste to år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078