23948sdkhjf

Aabenraa Havn klar til næste etape

Renoveringen af Aabenraa Havn er nu nået så langt, at 500 m kaj står klar til at blive taget i brug - arbejdet fortsætter i Sydhavn, der renoveres for 20 millioner kroner

I foråret sidste år gik MT Højgaard i gang med at renovere Nyhavn i Aabenraa Havn. Kajen er oprindeligt fra 1922, og levetiden var derfor opbrugt på en del konstruktioner.

En større renovering var derfor nødvendig, for at kajen kunne fortsætte sin daglige drift med ind- og udskibning af bulkvarer som sten, grus og cement.

MT Højgaard blev valgt til at renovere kajen, som blandt andet indebar etablering af 500 meter spunsvæg:

- Nyhavns vestkaj står færdig og er nu igen i fuld drift. Processen har været særdeles god blandt andet takket være en positiv dialog med bygherre og bygherres rådgivere, inden arbejdet gik i gang, fortæller Michael Dalsgaard Sørensen fra MT Højgaard, som har været projektchef på renoveringsprojektet. Han fortsætter:

- Der har dog også været udfordringer undervejs. I arbejdet med at forstærke kajen ville spunsen flere gange skride ud fra kajen. For at holde kajvæggen på plads, valgte vi derfor sammen med bygherren at købe ekstra ankre, som kunne hjælpe med at gøre væggen stabil. Sammenlagt tog det derfor tre måneder længere end planlagt, men den ekstra tid er godt givet ud, da vi herved sikrede, at vi kunne nå i mål med opgaven på tilfredsstillende vis.

Udfordringer med havn i drift
Arbejdet med spunsvæggen blev udført i tæt samarbejde med Aabenraa Havn, da kajen delvis var i drift under renoveringen:

- Vores opgaver skulle planlægges efter, om skibe skulle til og fra havnen, hvor vi arbejdede. Her holdt Aabenraa Havn os konstant orienteret om skibstrafikken, sådan at vi kunne forsætte et stabilt arbejdsflow, siger Michael Dalsgaard Sørensen.

Nyhavn stod for nylig færdig, og selvom projektet endte med at blive tre måneder forsinket, er Aabenraa Havn godt tilfredse med det endelige resultat og samarbejdet undervejs med MT Højgaard:

- Til trods for, at vi stødte på en del uforudsete opgaver undervejs, havde MT Højgaard en konstruktiv tilgang til arbejdet og bød ind med mange nye løsningsforslag – både inden og under projektets udførelse. Vi er tilfredse med det endelige resultat, og at det samtidig har været muligt at opretholde en del af driften på havnen, mens renoveringen har stået på, forklarer Henrik Thykjær, som er havnedirektør i Aabenraa Havn.

Arbejdet med Sydhavnen går i gang
Renoveringen af Nyhavn har et samlet budget på 40 millioner kroner, og nu kommer turen så til Sydhavn, der skal istandsættes for godt halvdelen. Den har MT Højgaard også vundet:

- I Sydhavn skal vi nu i gang med at sikre de fremtidige bundforhold, den nordlige kaj, samt etablere et nyt areal på sydsiden af bassinet. Hele området får en ansigtsløftning ved blandt andet at nedrive den gamle bygning og træbroerne, så området bliver et større aktiv for byen, slutter Michael Dalsgaard Sørensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.165