23948sdkhjf

Rambøll vil i den øverste globale liga på transport

Ny global direktør for Rambøll koncernens transportområde med 2600 medarbejdere og en årlig omsætning på 2,4 milliarder kroner

Som ny global direktør skal Peter Heymann Andersen, 52, i et tæt samarbejde med sine kolleger i rundt om i verden gøre Rambøll til en af de førende rådgivere inden for transport og infrastruktur på verdensmarkedet. Hans egen personlige ambition er at fordoble omsætningen inden for de næste fem år.

Han er hentet i egne rækker og kommer senest fra en stilling som Executive Director i Rambølls internationale forretningsenhed for Energi. På syv år er omsætningen i forretningsenheden steget 2,5 gange og medarbejderne vokset fra knap 300 til 800.

Den samme succesfulde internationalisering skal han nu drive på transportområdet. Det er en opgave, der blandt andet består i at udvikle Rambølls transportområde fra at være en primært geografisk orienteret forretning, hvor lokale relationer er i højsædet, til at blive en mere markedsorienteret forretning med et international mindset, hvor globalt tværgående samarbejde bliver et nøgleord.

Undervejs skal han ryste posen og identificere Rambølls fokusydelser på transportområdet og sætte et nyt internationalt ledelseshold til at føre visionerne ud i livet.

Stærkt kommercielt og internationalt mindset
- Peter Heymann Andersen er en af vores mest erfarne ledere inden for international forretningsudvikling og global ekspansion. Han har et skarpt kommercielt mindset og kundefokus, som han evner at inspirere sine ledere og medarbejdere med, så de tager fuldt ejerskab til den kurs, han sætter, siger koncerndirektør Søren Holm Johansen, og fortsætter:

- Efter 16 år i koncernen har han en stor international kontaktflade, og jeg er overbevist om, at han er den helt rigtige mand til tage Rambøll til det næste niveau som global rådgiver på transportområdet.

Stærk platform
Peter Heymann Andersen ser store muligheder på det internationale marked for transport- og infrastrukturprojekter, hvor Rambøll oplever en stigende efterspørgsel fra kunder internationalt:

- Rambøll har en stærk platform på transportområdet og et endnu større globalt potentiale, når vi får samlet kræfterne internationalt. Jeg ser store muligheder inden for broer, tunneller, havne og luftfart globalt. På baneområdet har vi især store forventninger til vores vækst i Europa, hvor der er mange opgraderingsprojekter både på metro-, letbane- og jernbaneprojekter de kommende år, siger Peter Heymann Andersen, global direktør i Rambøll Transport.

Rambølls forretningsenhed for Transport står i dag bag nogle af Danmark og verdens største infrastrukturprojekter, som tæller blandt andet Fehmerntunellen, Dohas nye Green Line, som udgør et vigtigt element i byens nye metrosystem, en ny lufthavn og havn i Manila og Nordeuropas største broprojekt the Queensferry Crossing i Skotland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078