23948sdkhjf

Familiedrevet vognmandsforretning stopper efter 55 år

Niels Pedersen & Sønner slår sig sammen med Aalborg Vognmandsforretning

Med virkning fra 1. januar 2017 er den familiedrevne vognmandsvirksomhed Niels Pedersen & Sønner A/S fusioneret med Aalborg Vognmandsforretning A/S. Aalborg Vognmandsforretning A/S - bedre kendt som AVAS - bliver det fortsættende selskab.

Det fremgår af virksomhedens seneste årsregnskab, samt af AVAS' hjemmeside.

2016 var et godt år med et stigende aktivitetsniveau for Niels Pedersen & Sønner, der kom tilbage fra et middelmådigt 2015 og leverede et resultat før skat på 3,5 mio. kr. Det er med andre ord en stabil og veldrevet forretning, som nu afhændes til Aalborg Vognmandsforretning.

Niels Pedersen & Sønner er etableret i 1962, og beskæftiger i dag 30 medarbejdere fra domicilet i Skalborg ved Aalborg. Virksomheden har primært beskæftiget sig med landsdækkende specialtransport af sværgods for blandt andet bygge- og vindmølleindustrien. Vognmand Jens Ejner Pedersen har de seneste 35 år siddet ved rattet i den familiedrevne vognmandsforretning, men da det ikke er lykkedes at finde en aftager indenfor familiens egne rækker, var det ønsket af afhænde virksomheden til en køber - og det er nu lykkedes.

Og AVAS er absolut ingen grønskolling i transportbranchen. Virksomhedens rødder går tilbage til 1929, og i dag er ca. 60 medarbejdere beskæftiget fra basen i Nørresundby. Hovedaktiviteterne i AVAS er løsning af specialiserede kran- og liftopgaver, transport til asfaltindustrien, containerløsninger samt råstofudvinding.

Virksomhederne har gennem de seneste år haft et godt og tillidsfuld samarbejde omkring løsningen af en række opgaver, og begge parter ser den nye konstellation som en kilde til vækst.

”Et rigtig godt match”
Erik Poulsen, bestyrelsesformand i AVAS, ser sammenlægningen som en helt naturlig udvikling:

- Transportbranchen er stadig præget af mange mindre udbydere; men kundernes stærkt stigende behov for specialiserede og effektive løsninger stiller store krav til løbende investeringer. For at kunne matche denne udvikling, forventer vi behov for yderligere konsolidering i branchen over de kommende år, og den udvikling ønsker såvel Niels Pedersen & Sønner som AVAS at tage aktiv del i. Da kemien blandt ejere og ledelse i selskaberne samtidig er i top, er det et perfekt match.

Administrerende direktør Jan Kjelgaard, AVAS, deler denne opfattelse:

- Vi har over de seneste år haft et rigtig godt samarbejde med Niels Pedersen & Sønner, og derfor er dette ”giftermål” drevet af stor gensidig lyst. Vi driver begge vore virksomheder efter de samme værdier med et stærkt fokus på kundetilpassede løsninger. I den forbindelse er det en stor glæde, at sammenlægningen ikke har til formål at reducere medarbejderstaben – snarere tværtimod, idet vi løbende vil uddanne lærlinge, så vi kan være på forkant med kundernes krav til vore løsninger.

Vognmand Knud Pedersen fra Niels Pedersen & Sønner A/S tilføjer:

- Trods det, at min bror, Jens Ejner, og jeg har været i branchen i mange år, og vore dåbsattester er lidt slidte, fortsætter vi vort arbejde i den sammenlagte virksomhed. Så selv om kunderne også vil opleve nye ansigter, er vi to ”gamle”, samt vort øvrige administrative personale, stadig en del af den medarbejdergruppe, som fremover betjener kunderne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093