23948sdkhjf

Ekspertudvalg skal se på havneområdet udefra

Transport-, bygnings og boligminister Ole Birk Olesen nedsætter et ekspertudvalg, der kan føre den igangværende evaluering af havneloven videre. Der oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Ekspertudvalget skal bl.a. se på, om den nuværende havnelov regulerer de offentligt ejede havnes struktur, aktivitet og organisationsform på en måde, der sikrer klarhed forvaltnings- og konkurrenceretligt. Branchen inddrages ved, at Rådet for Danske Erhvervshavne vil være følgegruppe for arbejdet.

- Det er vigtigt for mig, at ekspertudvalget er sammensat, så det repræsenterer brede kompetencer med viden fra både den kommunale, økonomiske og juridiske verden. De brede kompetencer er efter min vurdering nødvendige for at komme hele vejen rundt om forholdene for havnesektoren og de regler, der regulerer havnenes virksomhed, siger  Ole Birk Olesen.

- Når ekspertudvalgets arbejde er afsluttet, vil jeg fortsætte dialogen med sektoren om behovet for ændringer i det nuværende regelgrundlag, fortsætter han.

Udvalgsmedlemmerne og tidsplan
Peter Maskell er formand for udvalget. Peter Maskell er til daglig professor på CBS og har mange års erfaring som bestyrelsesmedlem og -formand i CMP og Danske Havne.

De øvrige udvalgsmedlemmer er:
- Jens Bødtcher-Hansen, partner hos Kammeradvokaten

- Rikke Søgaard Berth, partner hos Horten

- Pernille Wegener Jessen, professor på Aarhus Universitet

- Carsten Greve, professor på CBS

- Michael Svane, branchedirektør i DI

- Bjørn B. Christensen, direktør i DanskeHavne

Udvalgets arbejde forventes afsluttet i 3. kvartal 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094