23948sdkhjf

Trafiksikker kølebil til byen

Det britiske selskab Terberg RosRoca har sammen med Dennis Eagle udviklet en ny kølebil specielt til bydistribution.

En helt ny type kølebil til distribution i byerne bliver lanceret de kommende måneder over hele Europa. Bilen havde verdenspremiere på den engelske transportmesse Commercial Vehicles 2017 i Birmingham i april.

Der er tale om en særlig trafiksikker konstruktion udviklet af det britiske selskab Terberg RosRoca sammen med datterselskabet Dennis Eagle og den britiske karosserivirksomhed Gray & Adams.

Der er egentlig tale om et multinationalt samarbejde mellem hollandske Terberg, der specialist i terminal traktorer og specialudviklede lastbiler, den spanske virksomhed RosRoca, der er specialist i renovationsteknologi og Dennis Eagle, der også er specialist i renovationskøretøjer.

Disse tre selskaber fusionerede sidste år. Det fusionerede selskab har hovedsæde i Storbritannien, og den nye kølebil er et af selskabets første fællesprodukter. Det nye køretøj er bygget på et lavtbygget Dennis Eagle chassis med 280 hk Volvo Euro 6 motor samt Allison automat-gearkasse.

Opbygningen fra Gray & Adams har to sektioner med flytbar skillevæg og rummer 45 kubikmeter.

Der er to D’hollandia lifte, en traditionel lift bagest og en særlig 500 kg sidelift, der letter levering af pakker ved kantstenen. Kølemaskinen er en undermonteret TRS Twin Cool 2CPT fra Carrier.Der er også adgang mellem førerhus og kølekasse, for at chaufføren ikke nødvendigvis skal strige ud i modkørende trafik.

Endelig er køretøjet udstyret med MobilEye bird-view system, så man kan holde øje med andre trafikanter omkring lastbilen – samt Vue CCTV flådestyrings-system, så virksomheden har styr på køretøjets tur.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.469