23948sdkhjf

Førerløst skib afløser 40.000 lastbilture om året

VIDEO: Fuldt elektrisk og autonomt containerskib spækket med sensorer og anden hardware kommer i drift på norske rute næste efterår

'Yara Birkeland' er navnet på et nyt og helt elektrisk og førerløst containerfartøj, som norske Kongsberg har udviklet i samarbejde med gødningsfirmaet Yara. Det oplyser Kongsberg i en pressemeddelelse.

Kongsberg er ansvarlig for udvikling af fartøjet og leverer alle de vigtigste teknologier, inkl. sensorer og integration nødvendig for fjernstyret og autonom drift, samt batterier, fremdrift- og kontrolsystemer.

- At udvikle systemer til autonom drift er en stor mulighed og et naturligt skridt for Kongsberg, når man ser på de årtiers erfaring vi har med at udvikle og integrere avancerede sensorer, kontrol- og kommunikationssystemer til alle felter af skibsdrift, udtaler Geir Håøy, CEO i Kongsberg.

Fartøjet begynder efter planen sejledser i anden halvdel af 2018. 'Yara Birkeland' skal sejle containere de godt 10 km mellem Yaras gødningfabrik i Prosgrunn og Brevik og de 45 km til Larvik Norge, hvorfra lasten bliver sendt videre ud i verden. Hermed vil man spare 40.000 lastbilture om året.

'Yara Birkeland' vil i første omgang blive bemandet, og fjernstyret drift begynder i 2019. Det ventes, at fartøjet kan operere helt autonomt fra 2020.

Kilde: Kongsberg og Yara

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.241