23948sdkhjf

Lastbil på larvefødder søger og redder på Svalbard

Scandinavian Terrain Vehicles har leveret et bæltekøretøj til Search and Rescue på Svalbard

Scandinavian Terrain Vehicles AB har leveret et bæltekøretøj til Search and Rescue (SAR) mission på Svalbard, 873 km nord for verdens nordligste by. Køretøjet vil blive brugt til SAR på Spitsbergen, den største ø i øgruppen Svalbard, og kommer til at spille en vigtig rolle, når den skal bruges til brand, laviner og sporing. Ordren består af et bæltekøretøj model TL6 med en dobbelt kabine og et passager-modul på vognen.

Til sit særlige formål vil bilen blandt andet være udstyret med bar, tilsluttet radio, GPS, kørelys, arbejdslys og en projektør. Desuden vil udstyret omfatte radar og infrarødt kamera, der skal eftermonteres, til brug i sporing. Under mørke, tåge eller snestorm er de vigtige redskaber til at lykkes i at finde forsvundne personer.

Politiet er ansvarlige for SAR (Search and Rescue), hvilket betyder ledelse af redningsmissioner. I denne sammenhæng fylder STVs lastbil en vigtig funktion, når køretøjet skal anvendes til brand, laviner og sporing.

- Bæltekøretøjer er velegnede til transport på områder som Svalbard. Der er allerede både vores mandskabsvogne TL6 og TL4 på øerne. Derfor er vi meget glade for, at vi fik Sysselmannens tillid til at levere et bæltekøretøj. De skærpede miljøkrav taler også for vores køretøj, da både den myndighed og de turister, der rejser til øen er meget miljøbevidst, siger Jim Wallström, formand for STV.

Øgruppen Svalbard administreres af Norge med Sysselmannen som den øverste embedsmand, der svarer til vores guvernør. Da Svalbard er demilitariseret, så er politiet bemyndiget til at overvåge aktiviteterne på øen. Politiet er også ansvarlige for SAR, eftersøgning og redning. I denne sammenhæng kommer TL6 til at udfylde en vigtig funktion, som et kørende kontrolcenter.

På grund af Svalbards beliggenhed, omkring 873 km nord for verdens nordligste by Hammerfest, varer vinteren fra midten af oktober til midten af april. Klimaet er påvirket af Golfstrømmen og i månederne fra januar til marts ligger den gennemsnitlige temperatur på -12 ° C.

Turistaktiviteten stiger hvert år, især i de mørke vintermåneder. Hovedattraktionen for sæsonen: Nordlys.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063