23948sdkhjf

Vejdirektoratet tester motorvejene for selvkørende biler

Er de danske motorveje klar til at tage imod de første generationer af selvkørende biler? Det har Vejdirektoratet sat sig for at finde ud af

De selvkørende biler er på vej. Og for at de kan blive en succes, skal vejene være klar til at tage imod dem. Det gælder ikke mindst motorvejene.

I de kommende uger gennemfører Vejdirektoratet et vigtigt skridt, når man i samarbejde med Danske Bilimportører tester vejnettet for at undersøge, om det er klar til at tage imod selvkørende biler, der selv kan aflæse skilte og striber.

- Vi har en klar forventning om, at selvkørende biler kan øge mobiliteten i samfundet og reducere antallet af trafikulykker. Derfor er vi i Vejdirektoratet meget interesseret i, at vores veje er klar til at understøtte de nye teknologier, så både den enkelte bilist og samfundet som helhed kan høste gevinsterne, siger Andreas Egense, Vejdirektoratets ekspert i selvkørende biler.

Vejdirektoratet har planlagt at gennemkøre cirka 250 km motorvej i mørke og regnvejr i de kommende uger. Biler til kørslen kommer fra tre forskellige bilmærker og har alle assistentsystemer, der holder bilen i vognbanen og genkender skilte på vejene.

- Vi regner med, at de selvkørende biler primært vil køre på motorvejene i starten. For der er simpelt hen færre og mere forudsigelige ting, bilens systemer skal tage stilling til end i byerne, hvor der både er fodgængere, cyklister og krydsende trafik, forklarer Andreas Egense.

- Nu får vi det første billede af, hvor godt bilerne læser vores striber og skilte. Det skal vi bruge til at vurdere, om vi skal gå i dialog med producenterne af kørertøjerne om den hardware og software, de benytter, eller om vi fremadrettet skal lave striber og skilte på en anden måde, så bilerne bedre kan læse dem.

Resultaterne fra de udvalgte strækninger forventes at være retvisende for hele motorvejsnettet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078