23948sdkhjf

Norge indfører ny sats for mindsteløn

Det norske Tarifnævn har besluttet at forlænge reglerne om mindsteløn - også for udenlandske virksomheder på nationale transporter i Norge

Det norske Tarifnævn forlænger reglerne om mindsteløn, som gælder for udenlandske vognmænd og speditionsvirksomheder, der udfører nationale transporter i Norge. Det omfatter både cabotagekørsel og kombineret transport.

Reglerne indeholder desuden en regulering af mindstelønsatsen til 165,65 NOK i timen svarende til cirka 131,25 DKK (beregnet den 22. maj 2017). Ud over mindsteløn skal virksomheder ved overnatning betale diæter, hvor satsen er forhøjet til 315 NOK i døgnet svarende til 250 DKK.

- ITD anbefaler virksomheder, der udfører transporter i Norge, til at holde sig godt opdateret på de nye regler om mindsteløn. ITD anbefaler også, at virksomheder holder sig opdateret på den norske kurs, da udsving i kursen kan have stor betydning for omregningen af timelønnen til danske kroner, siger Maria Feldberg, jurist i ITD, og understreger, at ITD’s juridiske afdeling står klar til hjælp og vejledning i forbindelse med mindstelønreglerne i Norge.

Det norske Arbeidstilsynet har gjort opmærksom på, at reglerne om mindsteløn har givet problemer. Der har både været behov for en præcisering af reglernes omfang samt omregning af udenlandske lønninger til en norsk timeløn. På trods af opfordringen fra Arbeidstilsynet er de nye mindsteløn regler videreført i sin oprindelige form.

Der er indført mindstelønregler i en række europæiske lande, som eksempelvis Tyskland, Frankrig, Østrig og Holland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188