23948sdkhjf

Ny jysk motorvej giver fart på arbejdskraften

Selvom der blot er tale om ti nyåbnede kilometer, så får det stor betydning, viser erfaringer

Når Messemotorvejen ved Herning åbner i dag, bliver det en tak lettere at rekruttere veluddannet arbejdskraft fra andre dele af Jylland. Det skriver DR P4 Midt & Vest.

Det er godt nok kun ti kilometer af ekstra motorvej, som åbner, men det er en del af den samlede Holstebromotorvej, som står klar inden 2019. Og det har stor betydning, viser erfaringer efter åbningen af Silkeborgmotorvejen tilbage i september sidste år.

- Vi kan allerede se konkrete eksempler på, at rekruttering fra Aarhus-området kommer nemmere til vores område nu, fortæller direktøren for Erhvervsrådet Herning og Ikast-Brande, Kenneth Mikkelsen til DR P4 Midt & Vest.

- Uden tvivl vil det gøre vores område mere attraktivt som et sted, hvor man kan tage et job, siger Susanne Toftgaard Hansen, chef for Holstebro Kommunes enhed for erhvervs- og turismeudvikling.

Op mod 80 procent af uddannelsespladserne er i landets fire største byer.

Ifølge Kenneth Mikkelsen bliver en del arbejdskraft derfor uddannet i Aarhus, som de skal kunne rekruttere til virksomheder i deres del af landet.

- Der er infrastruktur altafgørende, siger han.

Over en årrække kan der også være nye arbejdspladser på vej i byerne ved Messemotorvejen og Holstebromotorvejen.

- Men man skal huske at se på det over en lidt længere tidshorisont, siger Kenneth Mikkelsen.

For det kræver lidt tålmodighed: Lige nu og her giver den næppe flere virksomheder - hverken i Herning eller i Holstebro.

- Jeg tror, man skal passe på ikke at rejse en forventning om, at virksomheder vil poppe op som paddehatte, fordi der nu kommer et stykke motorvej. Det er et længere træk. Det viser erfaringer fra andre motorvejsstrækninger, siger han.

Kilde: DR P4 Midt & Vest

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093