23948sdkhjf

Er du klar til at tage en lærling?

Direktør i ATL Lars William Wesch opfordrer transportvirksomhederne til at tage godt imod fagets fremtid: Lærlingene

I dag er der næppe mange unge, som drømmer om at blive chauffør, der har svært ved at finde en læreplads. Tværtimod hører jeg stadig oftere, at virksomhederne har svært ved at finde lærlinge.

Men det kan ændre sig. Vi håber faktisk at det ændrer sig. Hvis ikke der kommer en solid tilgang af unge, får branchen det nemlig svært i de kommende år, når store årgange af chauffører går på pension.

Transportens Udviklingsfond og andre i branchen har gjort en kæmpe indsats for at skabe opmærksomhed om uddannelserne inden for transportbranchen. Lastbilen fra job-i-transport kampagnen har besøgt utallige folkeskoler og uddannelsesinstitutioner. TU anslår selv, at omkring 10.000 elever kigger ind i løbet af et år.

Om få måneder kender vi optagelsestallene til de forskellige uddannelser. Så ved vi, om kampagnen har øget interessen så meget blandt de unge, at det kan ses i antallet af nye elever. Hvis bare én ud af 100 skoleelever, som har besøgt lastbilen, vælger at søge ind i transportbranchen, vil vi stå i en helt ny og meget bedre situation.

Når de unge banker på, skal vi give dem en god modtagelse. Og vi skal naturligvis sikre, at de kan få en læreplads, hvis det er den vej de ønsker at gå for at blive chauffør. Så det er nu, I skal overveje, om ikke jeres virksomhed kan tage en lærling. Hvis I allerede har chaufførlærling ansat, er der måske plads til en ekstra. Det er en investering i branchens fremtid.

Kilde: ATL

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141