23948sdkhjf

Danske studerende kørte 449 km på en liter benzin

Superøkonomisk bybil bygget af studerende fra DTU kørte afstand svarende til København-Aalborg på blot én liter benzin

Forestil dig en bil, som kører fra København til Nordjylland på bare en liter brændstof. En utopisk drøm, tænker du sikkert? Men ikke desto mindre er det netop sådan en bil, et hold ingeniørstuderende fra DTU har designet og bygget fra grunden.

Mens resten af Danmark nød solen i Kr. Himmelfartsferien, fik de unge ingeniørspirer endegyldigt bevis for, hvor langt deres lille, ætanoldrevne bybil faktisk kører på literen.

Ved årets Shell Eco-marathon i London, et årligt Le Mans-lignende løb for fremtidens ingeniører og deres specialdesignede økobiler, kørte DTU's vogn hele 449 km/l. Den utrolige præstation gav en flot andenplads i konkurrencen, hvor 179 biler dystede i forskellige energiklasser og kategorier.

- Det er simpelthen så flot, at de danske studerende igen i år sikrede sig en podieplads. Danmark er og bliver i den absolutte verdenselite, når det kommer til at uddanne studerende, som tør tænke nyt og dermed få meget mere ud af energiressourcerne. Det er der virkelig grund til at være utrolig stolte af, for det er kompetencer, som bliver helt afgørende i den grønne omstilling, siger kommunikationsdirektør Jesper Brieghel fra Shell Danmark.

Foruden DTU deltog også et hold studerende fra Aalborg Universitet med en brintdrevet bybil, men holdet måtte desværre udgå på grund af tekniske vanskeligheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313