23948sdkhjf

Fragtmænd vil ansætte 30 flygtninge

Danske Fragtmænd har planer om at ansætte 30 flygtninge som elever - med henblik på fastansættelse

15 flygtninge vil til sommer træde ind af døren hos Danske Fragtmænd. Et halvt år senere begynder endnu et hold på 15. Virksomheden har brug for lager- og terminalarbejdere, og flygtningene kan være en del af løsningen.

- Vi føler, at vi skal tage et ansvar for at beskæftige nogle af de flygtninge, der kommer hertil. Derudover kan vi se, at vi kommer til at mangle arbejdskraft i vores branche. Hvis det går godt, vil både flygtningene, samfundet og virksomheden vinde på det, siger Peter B. Jepsen, direktør for HR og kommunikation hos Danske Fragtmænd.

I praktik inden aftalen indgås
Inden IGU-aftalen bliver indgået, skal flygtningene i 4-6 ugers praktik hos Danske Fragtmænd. Hvis begge parter er tilfredse, bliver flygtningen ansat som elev.

IGU-forløbet tager to år og består af en blanding af uddannelse og praktik på virksomheden. Danske Fragtmænd har lavet en aftale med AMU-Fyn, som tager alle 15 flygtninge ind på samme hold. Flygtningene får en lærlingeløn i de to år. Danske Fragtmænd får bonus fra staten og opkvalificeringen betalt.

Hos Danske Fragtmænd er det planen, at alle terminaler skal have en IGU-elev ansat. Allerede nu har virksomheden to medarbejdere ansat i IGU-forløb.

- Vi har store forventninger til det her projekt. Hvis det viser sig at være vellykket, kommer vi til at ansætte 30 om året i de kommende år. Vi er jo nødt til at finde nye veje til at tiltrække medarbejdere på, og det her er en af dem, siger Peter B. Jepsen.

Har udviklet sprogkort
En del af flygtningene – hvis ikke alle – vil være dårlige til dansk. Derfor har Danske Fragtmænd udviklet et sæt sprogkort, som skal gøre det lettere for flygtninge at begå sig på en arbejdsplads, der ikke altid er ufarlig.

- Vi har taget billeder af alt det, de skal lære noget om med en beskrivelse af det på dansk. Det gør, at flygtningene kan føle sig trygge og sikre i deres arbejde. De kommer også til at lære det faglige sprog, som er nødvendigt for, at de kan blive i virksomheden efter IGU-forløbet, siger Peter B. Jepsen.

Kilde: ATL

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078