23948sdkhjf

Du skal levere fra EU på 12 timer - ellers er løbet kørt

.

Det er altid kritisk, når produkter går i stykker. Nedbrud og nedetid kommer altid ubelejligt; men når skaden så alligevel sker, skal der handles hurtigt fra producentens side.

For hver time produktet ikke er funktionsdygtigt, koster det kunden penge. Det ved producenterne godt, og derfor forsøger de også at finde fejlen og få den pågældende reservedel frem til serviceteknikeren så hurtigt som over hovedet muligt.

Og det kan kun gå for langsomt. Det er ikke længere godt nok at levere en reservedel på 24 timer. Nej, i dag skal det ske inden for 12 timer.

DANX, der er Nordens førende specialist i international reservedelslogistik, har siden virksomhedens start i 1992 været 100 procent fokuseret på natdistribution, In-Night Distribution.

Der opereres med en tidsfaktor på kun 12 timer. En reservedel, der typisk rekvireres fra et lager i Centraleuropa, skal leveres på en given adresse i Norden eller Baltikum den følgende morgen inden kl. 7. Det er, hvad kerne-ydelsen går ud på.

Grundlæggeren af virksomheden Søren Gønge fortæller, at man allerede i starten af 1990’erne kunne se, at natdistribution ville revolutionere markedet.

- Med effektivt drevet natdistribution kan vi fjerne producenternes betydelige omkostninger til egen lagerdrift. Vi kan reducere distributionstiden for reservedelene helt ned til under 12 timer. Endelig sætter vi vores kunder i stand til at konvertere teknikernes køretid til reparationstid, idet vi sikrer levering præcis dér, hvor kunden ønsker det - også helt ind i serviceteknikernes egne biler, mens de sover.

- På denne måde kan teknikerne nå et-to servicebesøg mere pr. dag.

Nedlægger egne lagre
I starten servicerede virksomheden primært IT-industrien, men markedet er for længst udvidet til også at omfatte bilbranchen, hårde hvidevare, gaffeltrucks og landbrugsmaskiner.

- Mange store virksomheder vælger at nedlægge deres eget reservedelslager og logistikberedskab, forklarer DANX’s Group Director Bob Thorhauge.

- Det betyder, at vi skal stille op med en veltrimmet organisation og topmotiverede medarbejdere, der sætter en ære i at overholde vores kundeløfte.

- Succeskriteriet her hos os hedder 99,5 procents leveringssikkerhed. Det skal vi præstere hver nat året rundt.

DANX distribuerer i dag 15.000 pakker ud til syv forskellige lande, som tilsammen dækker et areal tæt på 1,4 millioner kvadratkilometer. Hele operationen foregår om aftenen og natten i løbet af 12 timer.

Alt kører efter snorlige arbejdsgange og gennemtestede rutiner. Hvert sekund tæller. Al levering skal være færdig kl. 7 om morgenen.

Netværk med militærdisciplin
Den logistiske operation styres og overvåges af top-tunede IT-systemer, der følger hver eneste forsendelse fra modtagelse og under transport frem til slutdestination og udlevering. Alt monitoreres som var det en militæroperation.

- Opstår der problemer med en forsendelse, sidder der folk klar på vores Control Towers 24 timer i alle ugens syv dage. De griber straks ind og løser problemet, forklarer Bob Thorhauge.

- Hver forsendelse bliver målt og evalueret, så både vi og kunden kan se, om vi har overholdt vores 12-timers løfte.

31 lokale lagre
DANX har eget distributionsnetværk bestående af 18 hubs, 31 lokale lagre og mere end 75 bemandende Pick Up - Drop Off points. Derudover råder man over 300 transportbiler, der leverer reservedelene direkte ind i mere end 6.000 servicebiler, autoværksteder og andre prædefinerede leveringssteder fordelt over hele Norden og Baltikum.

Til at få hele maskineriet til at køre, har DANX ansat 180 medarbejdere og 500 faste chauffører.

Nybygget hovedkontor
DANX har de seneste 10 år oplevet vækstrater på 25 procent og forventer i indeværende regnskabsår at nå en omsætning tæt på 500 millioner kroner.

For at håndtere den eksplosive vækst har virksomheden bygget et nyt hovedsæde i Ishøj, som blev taget i brug den 1. maj. Samtidig udvides afdelingen i Taulov.

- Vi er godt rustede til yderligere vækst, slutter Søren Gønge.

Læs mere om: DANX
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094