23948sdkhjf

Norden Everest med særlig last til Aarhus

Søndag den 11. juni ankom rederiet Nordens ’Norden Everest’ til Aarhus Havn med 20.000 tons afrikansk fyrretræsflis. Det oplyser Verdo i en pressemeddelelse.

Det er første gang, at en så stor last fyrretræsflis fra Afrika kommer til Danmark. Energiselskabet Verdo har importeret træflis i en årrække, men tidligere har der været tale om flis fra gummitræer, akacietræer og eukalyptustræer.

Aarhus Havn satser på biobrændsel
Aarhus Havn så allerede for et par år siden mulighederne i det nye marked for biobrændsel, som er et af havnens strategiske satsningsområder. Derfor har virksomheden investeret i materiel, der gør biobrændselsoperationer næsten lige så effektive som havnens containeroperationer.

- Når skibet fra Afrika kommer ind, står vi klar med vores containerkraner, der vil blive anvendt til at få den store mængde træflis på land. En hurtig omstilling af en containerkran forvandler den til en ship-to ship-kran, der enten kan lægge godset på land (bagud) eller placere det på et skib, der typisk lægger sig på siden af det store skib, hvor man losser fra. Produktiviteten er høj i den type operationer og overstiger nemt, hvad man er vant til med mere traditionelle bulk-kraner, siger havnedirektør for Aarhus Havn, Jakob Flyvbjerg Christensen.

Aarhus Havn er gearet til at opbevare biobrændselsprodukter, der fylder relativt meget. Den afrikanske træflis skal opbevares på containerterminalen og på andet areal på Østhavnen. Desuden er Aarhus Havn i gang med at bygge en ny terminal, Omniterminalen, hvor store arealer er dedikeret til biobrændsel. Den står færdig i 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234