23948sdkhjf

25 år med Micodan

I denne måned er det 25 år siden, at containerproducenten Micodan blev overtaget af Torben Lund og Michael Hansen.

Der findes næppe nogle mennesker, som er mere forskellige end Torben Lund og Michael Hansen. Alligevel har de holdt sammen i 25 år i containervirksomheden Micodan.

Det er måske deres forskellighed, som har gjort dem til et godt "par" - Torben er sælger med et stort "S," mens Michael er teknikeren med et stort "T."

Sammen har de drevet Micodan med succes gennem 25 års konjunkturer med de op- og nedture, der altid er; men alle årene er firmaet kommet ud med overskud -men hvordan startede det hele?

Overtog virksomhed

- Det var en eksisterende virksomhed, som vi købte, fortæller Michael Hansen.

- Torben og jeg arbejdede begge i Micodan, dengang fabrikken var en del af en anden arbejdsplads; men så kom finanskrisen i 1992, og fabrikken blev overtaget af nogle finansielle investorer. Dem købte vi fabrikken af.

Selv om Torben Lund og Michael Hansen stiftede Micodan for 25 år siden, har fabrikken eksisteret siden 1965 som en del af Aalborg Hydraulik.

Og navnet Micodan? Det fandt Torben Lund på sammen med en tidligere kollega Knud Ladefoged. Micodan er en forkortelse for Dansk Miljø- og Containerfabrik A/S.

Transportmagasinet: Har fabrikken altid fremstillet containere?

- Ja, svarer Michael Hansen. Det er den samme type produkter, vi altid har lavet: containere, specialcontainere, pressere, ladopbygninger mm. til vognmænd, kommuner og entreprenører.

Serviceværksted i København

Micodan har udover fabrikken i Sørup ved Støvring også et serviceværksted i København, som dækker Sjælland.

Dertil kommer seks fuldt udrustede servicebiler, som kører rundt hele landet - og tager til Norge nogle gange om året.

Micodan har nemlig en stor og trofast kundegruppe i Norge, men der eksporteres også til Sverige, Island, Grønland og Færøerne.

- Omkring 30 procent af vores produktion går til eksport, fortæller Torben Lund.

50 ansatte i Sørup

Micodan startede i sin tid med 30 ansatte, men har været over 100. I dag er der omkring 50 ansatte i Sørup.

- Vi har altid haft dygtige og loyale medarbejdere. De har været en forudsætning for vores succes, sier Michael Hansen.

- Nu beskæftiger vi også 50 mand uden for landets grænser via et godt samarbejde med nogle dygtige fabrikker i Polen og Litauen, som producerer containerne efter vores anvisninger og specifikationer. Herhjemme tilpasser og klargør vi produkterne til de enkelte kunder.

- Vores produkter bliver altid tilpasset kunderne, forklarer Torben Lund. Derfor skal de omkring Sørup, med mindre vi aftaler noget andet med kunderne.

Torben Lund fortæller også, at man altid har taget lærlinge ind.

- I øjeblikket har vi to lærlinge, men vi har tænkt os at udvide med yderligere to. Vi har altid lært vores egne folk op, og det fortsætter vi med.

Et godt brand

Fabrikken er blevet udvidet gennem tiden. Den startede med 8.000 kvm. Siden blev der udvidet med en kantine, ekstra kontorer og en lagerhal på 1.200 kvm - foruden værkstedet i København.

Transportmagasinet: Har Micodan et godt brand

?

- I vores branche har vi et brand, der er lige så godt som McDonalds og Coca-Cola inden for deres områder, siger Torben Lund og griner højlydt.

Om samarbejdet med Michael Hansen, siger Torben Lund:

- Det går super godt. Michael styrer produktionen, mens jeg styrer importen.

- Vi er gode til at handle. Vi er selvfinansierende. Det er også vigtigt at få med.

Micodans 25 års jubilæum fejres på fredag den 16. juni 2017 kl. 12.00-16.00 på adressen Industrimarken 4, 9530 Støvring.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11