23948sdkhjf

Ny lavtløftende pallevogn

Stills nye ECU 15 C er en elektriske "lagerassistent", der gør det let at flytte gods.

Den tyske truckproducent Still har udvidet sin produktfamilie af lavtløftende pallevogne med den nye Still ECU 15 C.

Pallevognen er til lettere transportopgaver over korte afstande for gående fører. Den kan løfte gods med en totalvægt på op til 1,5 ton.

Føreren drager fordel af optimal ergonomi under alle forhold: Både kørsel, løft og sænkning samt retningsskift udføres elektrisk uden anstrengelse for føreren. Pallevognen er kompakt og manøvredygtig. _ - Den er en effektiv lagerassistent selv på steder, hvor det er meget begrænset plads, siger Kai von Berg, der er leder af lagertruckafdelingen hos Still GmbH.

- Still ECI 15 C kan erstatte de gamle håndløftevogne. På en klassisk håndløftevogn er man nødt til at bruge manuel kraft for kunne hæve og sænke lasten ved manuelt at betjene en hydraulikpumpe, hvor den elektriske ECU 15 C giver markante tidsbesparelser. Alle arbejdsopgaver som kørsel, løft eller sænkning af last på op til 1,5 tons udføres elektrisk.

Den nye pallevogns egenvægt er blot 200 kg inkl. batteri, hvilket gør den særledes velegnet til anvendelse på mellemdæk, til kørsel med gods til de øverste etager i vareelevator samt i lastbiler - især hvor godset skal læsses og losses med læssebagsmæk. 

Lavt chassis og integrerede hjul

ECU 15 C kører sikkert under alle forhold takket være et lavt chassis og de to integrerede styrehjul på siderne, der desuden garanterer maksimal sikkerhed for føreren.

Den lavtløftende pallevogns gafler har også en ekstra forstærkning, som sikrer lang levetid. Still har desuden lavet afrundede gaffelhjørner, der gør det let at køre ind under pallerne, hvilket igen giver en hurtigere godshåndtering.

Smart én-håndsbetjening

Ergonomien har topprioritet i Stills nye ECU 15 C pallevogn: Den smarte énhånds-betjening for både højre- og venstrehåndede gør maskinen meget enkel at anvende.

Føreren kan køre, løfte/sænke og ændre kørselsretning samtidigt med kun én hånd uden at ændre greb og dermed være sikker hele tiden. Og det gælder, uanset om han eller hun er højre- eller venstrehåndet.

Maskinen er især velegnet til drift i områder med begrænset plads og i smalle gange. Bredden er mindre end 510 mm. Den praktiske lagerassistent har ligeledes en meget lille venderadius på blot 1.540 mm og med en praktisk gangbredde på kun 1.880 mm er ECU 15 C uovervindelig selv i de snævreste områder og de smalleste gange på lageret.

Still har lavet tilgangen til maskinen smart: Den let tilgængelige nødstopknap gør ikke blot pallevognen sikker at anvende men fungerer desuden som en nøgle til brug ved parkering eller til at starte pallevognen igen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11