23948sdkhjf

Brug for flere lastvognsmekanikere

Afgangen fra branchen er større end tilgangen

Når man taler om lastbilmekaniker-uddannelsen kommer man ikke uden om Syddansk Erhvervsskole i Vejle. Skolen har positioneret sig som landsskole for de største lastvogns- og personvognsmærker på hovedforløbet.

- Af de cirka 150 lastvognsmekanikere, der bliver uddannet hvert år i Danmark i øjeblikket, kommer de 100 fra os, fortæller Kim Sørensen, afdelingsleder for Auto i Syddansk Erhvervsskole.

Selv om det går godt på skolen, er han bekymret for branchen. Der bliver nemlig ikke uddannet nok lastbilmekanikere.

- Hvert år er der en afgang på 250-300 lastvognsmekanikere. Nogle går på pension, andre bliver lokket over i andre brancher. Derfor er det slet ikke nok at uddanne 150 om året. Vi skal op på mindst det dobbelte.

Lastvognsimportørerne, forhandlerne og brancheorganisationerne er udmærket klar over situationen. Netop nu er Dansk Industri ved at forberede en kampagne, der skal få flere unge til at blive karosseriteknikere og lastvognsmekanikere.

At blive lastvognsmekaniker tager mellem tre-fire år. Man lærer alt om eftersyn, fejlfinding, elektroniske systemer og hydraulik. Det er noget, som man også efterspørger i andre brancher, forklarer Kim Sørensen, og fortæller at især vindmøllebranchen snupper mange lastbilmekanikere.

- Lastbilbranchen skal være mere synlig over for de unge, hvis de skal have flere til at melde sig. Det handler om at fortælle de unge, at lastbilmekanikere arbejder i en moderne branche med avanceret teknologi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.519