23948sdkhjf

Fredericia - nyt centrum for transportuddannelser

En transportbranche i hastig vækst kalder på veluddannet arbejdskraft

Der er kraftig vækst i transport- og logistikbranchen i Fredericia, som i dag er et vigtigt knudepunkt på tværs af søfart, jernbane og vej. Det betyder, at der i de kommende år bliver behov for mange flere medarbejdere med uddannelser inden for området.

Derfor er Fredericia Kommune gået sammen med uddannelsesinstitutionerne IBC, EUC Lillebælt og Erhvervsakademi Lillebælt om en samarbejdsaftale, der skal udvikle nye og eksisterende uddannelser og sikre et samlet overblik og markedsføring af tilbuddene.

- Vi har set en imponerende vækst i transport- og logistikbranchen i Fredericia over de seneste år. Den udvikling skal understøttes ved at satse på uddannelse, så de ledige kommer ind på arbejdsmarkedet. Vi har brug for dem alle, siger borgmester Jacob Bjerregaard.

I første omgang fokuserer samarbejdet på efteruddannelse indenfor transport- og logistikområdet; men på længere sigt er målet, at Fredericia bliver Danmarks centrum for transport- og logistikuddannelser.

- Vi skal være i stand til at tiltrække studerende og kursister fra hele Danmark, siger formand for kommunens uddannelsesudvalg, Pernelle Jensen.

- Vi arbejder målrettet på at udvikle Fredericia som uddannelsesby, og vi har et klart mål om at kunne udbyde uddannelser og efteruddannelser på alle niveauer. Vi er i tæt dialog med erhvervslivet, så vi kan matche deres behov for arbejdskraft. På den måde kan vi understøtte virksomhederne og samtidig skabe attraktive uddannelser i Fredericia, siger Pernelle Jensen.

Nye muligheder

Udover at samle og markedsføre de mange eksisterende uddannelsestilbud i Fredericia vil fokus være at skabe nye uddannelsesmuligheder ikke mindst sammen med IBC.

- IBC ønsker at bidrage aktivt til målsætningen om at sikre veluddannet arbejdskraft inden for et vigtigt vækstområde som transport og logistik, siger Jakob Lund, der er campuschef hos IBC.

- Derfor hilser vi samarbejdsaftalen velkommen. Den er en chance for at bringe relevante aktører sammen i en proces med mange muligheder. Selv om det primære fokus vil være på kursus og erhvervsuddannelser, er der også spændende perspektiver inden for de erhvervsgymnasiale uddannelser, hvor vi i forvejen har et godt samarbejde med EUC.

Udbygger tilbuddene

Hos EUC Lillebælt er de allerede godt i gang med at udbygge tilbuddene til dem, der vil uddanne sig indenfor transport og logistik.

I dag udbyder EUC Lillebælt allerede uddannelser inden for transport, lager og logistik, og sidste år blev togklargøringsuddannelsen og lufthavnsuddannelsen tilføjet det i forvejen store udbud.

- Vi ser et stort potentiale i transport- og logistikområdet, og den synergi vi har med udviklingen i branchen her i Fredericia. Samarbejdet gør det muligt at tilpasse vores udbud af uddannelser til de områder, som vores lokale virksomheder efterspørger. Det er en kæmpe fordel for både virksomheder og studerende, siger uddannelseschef hos EUC Lillebælt Hugo Brund Nielsen.

Udforsker mulighederne

Erhvervskademi Lillebælt udbyder en lang række erhvervsrettede efteruddannelser og grunduddannelser, blandt andet logistikøkonom, som retter sig mod transport- og logistikbranchen.

- Det er Erhvervsakademiet Lillebælts formål at dække uddannelsesbehovene i vores område. Med den udvikling der er og har været i Fredericia på transport- og logistik-området, er det naturligvis særdeles attraktivt at deltage i samarbejdet. Vi glæder os til at udforske mulighederne i tæt samarbejde med områdets øvrige uddannelsesinstitutioner for at sikre et godt og væsentligt tilbud til branchen - og Fredericia og Fredericias virksomheder helt generelt, siger Birger Brandt, uddannelseschef hos Erhvervsakademi Lillebælt.

Fælles projektleder

Samarbejdspartnerne er enige om at ansætte en fælles projektleder, der skal hjælpe med at løbe projektet i gang. Derudover bliver der oprettet en projektstyregruppe, hvor LO Fredericia og Business Fredericia også deltager.

Derudover støtter en række branceorganisationer op omkring samarbejdsaftalen, og der skal løbende arbejdes på at inddrage flere samarbejdspartnere og organisationer. Blandt underskriverne af aftalen er Taulov Transportcenter, Speditørforeningen Lillebælt, DTL Danske Vognmænd og Syddansk Logistikforum.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187