23948sdkhjf

Udenlandske lastbilchauffører skylder millioner i ubetalte bøder

Næsten to millioner kroner skylder udenlandske lastbilchauffører den danske stat, fordi de er stukket af fra bøder for alt fra spirituskørsel til dokumentfalsk.

Det skriver Avisen.dk

Det fremgår af et svar fra justitsministeriet til Dansk Folkepartis transportordfører Claus Kvist Hansen.

Han stillede spørgsmålet, da det kom frem, at udenlandske lastbilchauffører skylder den norske stat en kvart milliard norske kroner i ubetalte bøder. Så stort er problemet slet ikke herhjemme.

- Det er åbenbart ikke så slemt, som jeg havde frygtet, og det er jo glædeligt. At der så er alt i alt 2 millioner kroner, som er udestående, det er selvfølgelig 2 millioner for meget, det kan der ikke være nogen tvivl om, siger Claus Kvist Hansen til Avisen.dk.

Fra 2014 til og med 2016 har SKAT forgæves forsøgt at inddrive bøder for 1.496.402 kroner, og Rigspolitiet har forsøgt at kradse 465.680 kroner ind fra udenlandske lastbilchauffører. Det kommer altså op på 1,9 millioner kroner over de tre år.

Bøderne er opgjort på lastbilchaufførens nationalitet. Det er de svenske og hollandske chauffører, der topper listen. De har blandt andet fået store bøder for overtrædelse af loven om dyretransport. Herefter kommer Polen, Tyskland, Litauen, Tyrkiet, Finland, Rumænien, Makedonien, Bulgarien. Det fremgår ikke af svaret, hvor mange danske lastbilchauffører, der ikke har betalt deres bøder.

Bøderne til de udenlandske chauffører er givet for at for at køre for stærkt og at køre i for lang tid ad gangen, for at køre med spiritus og euroforiserende stoffer i blodet, for at køre over for rødt og køre med farligt gods, for at snakke i mobiltelefon mens de kører og for dokumentfalsk.

Kilde: Avisen.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078