23948sdkhjf

De skal gøre os klar til fremtidens transport

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har nedsat en ekspertgruppe, som skal komme med anbefalinger til, hvordan vi bliver klar til fremtidens transport.

I de kommende år skal der træffes beslutninger om nogle meget store investeringer, der kommer til at række langt ud i fremtiden. Det er investeringer, som skal sikre en stærk, sammenhængende infrastruktur, og som skal styrke grundlaget for Danmarks fremtid. Det er investeringer, som skal introducere danskerne til:

  • Selvkørende biler
  • Førerløse tog
  • El-drevne cykler
  • Deleøkonomi
  • Urbanisering

Ny teknologi og nye adfærdsformer
- Vi står foran nogle ændrede adfærds- og familieformer. Det skal der tages højde for, når fremtidens transport skal planlægges, siger transportminister Ole Birk Olesen, som har nedsat en uafhængig ekspertgruppe, som skal komme med anbefalinger til, hvordan man bedst løser fremtidens udfordringer på transportområdet.

- Det skal vi være klar til at imødekomme med de rigtige løsninger.

- Det er min forhåbning, at ekspertgruppen kan udpege både udfordringer og muligheder, så vi har det bedst mulige grundlag for at udvikle gode og effektive transportløsninger til danskerne.

Her er ekspertgruppen
Ekspertgruppen er sammensat bredt af eksperter inden for transport, mobilitet, innovation og fremtidens byer. Der ventes inddraget eksperter fra yderligere fagområder undervejs.

Formand for ekspertgruppen er transportforsker Niels Buus Kristensen, cand.polit. og Ph.D. fra Københavns Universitet. Han er i dag forskningsleder ved Transportøkonomisk Institutt i Oslo og medlem af Klimarådet. Tidligere har han været direktør for DTU Transport og udviklingschef i COWI.

De øvrige deltagere i ekspertgruppen er:

Anette Enemark, civilingeniør med speciale i fysisk planlægning fra Aalborg Universitet og fagjournalist fra Aarhus Journalisthøjskole. I dag er hun mobilitetschef i Movia. 

Katinka Hauxner, cand.scient.pol., bystrategisk rådgiver og indehaver af rådgivningsvirksomheden Hauxner.

Otto Anker Nielsen, professor, civilingeniør og Ph.D. fra DTU. Leder af Transport DTU og Trafikmodeldivisionen på DTU Management Engineering. Medejer af Rapidis. Ekspertgruppen og ministeren

Søren Riis, dr. fil og Ph.D. fra Albert-Ludwigs-Universität, Tyskland, lektor i teknologi- og videnskabsfilosofi (Roskilde Universitet), co-founder af GoMore, leder af forskergruppen SAiNTog associeret partner ved Instituttet for Fremtidsforskning.

Mogens Fosgerau, professor ved DTU. Blandt de førende transportøkonomer i verden og har udgivet en lang række meget citerede videnskabelige artikler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111