23948sdkhjf

Flertal klar til varebilslov

Lovforslag om godskørselsregler for varebiler udformes efter sommerferien

Flertallet bag ønsket en godskørselslov for varebiler udformer et lovforslag om varebilers godskørsel for fremmed regning, der fremsættes til oktober.

Det står klart, efter at varebilsudvalgets formand adm. dir. Kjeld Zacho Jørgensen gennemgik det uenige varebilsudvalgs anbefalinger med transportminister Ole Birk Olesen (LA) og trafikordførerne i sidste uge.

De to største partiers ordførere, Christian Rabjerg Madsen (S) og Kim G. Christiansen (DF), bekræfter, at lovforslaget fremsættes, uanset om transportminister Ole Birk Olesen (LA) er med- eller modspiller.

- Jeg oplever, at vi nu har et medspil fra regeringen og ministeren, siger den socialdemokratiske ordfører.

Han foretrækker, at transportministeriet står for det juridisk-tekniske i lovforslaget, men er klar til at fremsætte der uanset.

12.000 varebiler
- Alle partier – også ministeren – anerkender, at der et stort, bredt flertal for at lave en tilladelsesordning, som skal begrænse sort arbejde, social dumping og skattesnyd på varebilsområdet. Vi sætter os sammen lige efter sommerferien og får de sidste præciseringer på plads, så der kan laves et lovforslag, fortsætter Christian Rabjerg Madsen.

”Lex Varebil” vil ”kun” omfatte omkring 12.000 af de i alt 400.000 varebiler, der kører på de danske veje.

- Det handler ikke om tømrerens håndværkerbil eller pizzabudet, siger Christian Rabjerg Madsen

- Det handler om de varebiler, der kører gods for fremmed regning. Vi skal have løftet fagligheden, vi skal have færre konkurser, mindre social dumping og en bedre trafiksikkerhed, fordi branchen skal professionaliseres.

I kraft i 2019
Overgangsfasen skal være max. ét år, fastslår Kim G. Christiansen fra Dansk Folkeparti, som mener at det er tid nok, så branchen og uddannelsesstederne kan nå at omstille sig.

Et flertal bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet og SF, vedtog allerede sidste året beslutningsforslaget, som pålægger regeringen at fremsætte lovforslag om, at varebiler under 3500 kg, der udfører godskørsel for fremmed regning, omfattes af godskørselslovens principper.

De tre nuværende regeringspartier og Det radikale Venstre stemte imod beslutningsforslaget.

- Det er vigtigt for mig at fremlægge et lovforslag, som flertallet synes er godt, efter at der er blevet smidt ekspertviden ind i processen, erklærede Ole Birk Olesen i foråret, mens varebilsudvalget arbejdede. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094