23948sdkhjf

RAL: Grønland vinder 80 millioner med Aarhus

Royal Arctic Line (RAL) slår en tyk streg under fordelene ved at flytte basishavnen fra Aalborg til Aarhus. I en rapport, rederiet selv står bag, skal det noteret. Det skriver JP Aarhus.

80 mio. kroner vil gevinsten være, og det er endda et konservativt tal, lyder det ifølge JP Aarhus fra RALs administrerende direktør Verner Hammeken.

Økonomisk vil havneskiftet kombineret med samsejling med den islandske samarbejdspartner Eimskip give 42,5-45,5 mio. kroner. For Grønland vil man samtidig kunne opnå en gevinst på cirka 36 mio. kroner ved at rykke forarbejdning af fisk og skaldyr fra de nuværende fabrikker omkring Aalborg til Grønland.

Meget andet end økonomien spiller ind:

- Mens der i Aalborg er to ugentlige destinationer ud i verden, tilbyder Aarhus 37 ugentlige container-frekvenser til 19 destinationer. Mens der i Aalborg er én kran til betjening af skibe, er der otte kraner i Aarhus. Mens Aalborg aktuelt ikke kan besejles med vores nye containerskibe, har Aarhus Havn den tilstrækkelige vanddybde uden lodspligt og med mindre risiko for påvirkninger af vind og vejr, står der ifølge JP Aarhus i rapporten.

RAL er forpligtet i Aalborg frem til 2022, men rederiet ønsker at komme ud af aftalen og til Aarhus allerede i 2019. I Aalborg afviser man al snak om en hurtig afsked og truer med erstatningskrav på 200 mio. kroner, hvis det skal blive til noget.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235