23948sdkhjf

Kæmpe bøde til chauffør for at køre uden førerret

Retten i Kolding afsagde19. juni dom i en sag om kørsel uden førerret. En 22-årig dansk chauffør fra Vejle-området blev idømt en bøde på 122.500 kr., fik en ubetinget frakendelse i 6 måneder og fik konfiskeret sin personbil.

Sagen startede den 6. januar i år, hvor den unge mand blev standset i Børkop af Sydøstjyllands Politi i en hastighedskontrol. Den 22-årige havde kørt så meget for stærkt, at han stod til en betinget frakendelse af førerretten.

- Imidlertid viste det sig, at han allerede var underlagt et kørselsforbud og slet ikke måtte køre bil. Derfor har han i retten fået en ubetinget frakendelse af førerretten, forklarer specialanklager Pernille Moesborg.

I forbindelse med kontrollen afleverede den 22-årige sit førerkort. Pernille Moesborg forklarer:

- Et førerkort er et kort, man skal bruge, når man kører lastbil. Det er et personligt kort med en chip bag på, der registrerer, hvornår førerkortet er sat i en tachograf i en lastbil, hvilken lastbil og blandt andet om den kører.

Tungvognscenter Syd udlæste oplysningerne fra førerkortet, og det viste sig, at den 22-årige kørte lastbil, selvom han jo ikke måtte.

Han blev i retten ud over kørslen i personbilen, dømt for at have kørt i lastbil i 16 tilfælde uden førerret.

- Dommeren har ved udmåling af straffen lagt vægt på, at der er tale om meget alvorlige overtrædelser, fordi overtrædelserne er sket i forbindelse med tiltaltes udførelse af sit arbejde. Han har derfor ikke fundet grundlag for at nedsætte bøden, der er fastsat ved at lægge bøderne for alle overtrædelserne sammen, fortæller Pernille Moesborg.

Tiltalte har anket dommen i håb om at få bøden nedsat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083