23948sdkhjf

Kamp om logistikbygninger

Under finanskrisen fik Nordsjælland mange tomme lager- og produktionsbygninger, men det seneste år har mange tomme kvadratmeter fået liv

Det gryende opsving har fået så godt fat i de nordsjællandske virksomheder, at der flere steder er ved at opstå mangel på fabrikshaller og særligt lager- og logistikbygninger.

- Tilbage i 2007 og 2008 havde Nordsjælland færre tomme bygninger til lager og produktion end resten af landet, men finanskrisen ramte hårdt, og siden 2010 har landsdelen haft flere ledige industrilokaler end det øvrige Danmark. Men specielt det sidste års tid er det gået stærkt for virksomhederne nord for København, og tomgangen er nået ned på 3,6 procent – det laveste tal siden januar 2010, altså i mere end syv år, siger Simon Birch Skou, administrerende direktør for Ejendomstorvet.dk.

Portalen er landets største for erhvervslokaler, og den er ejet af landets ejendomsmæglere ligesom ”søsterportalen” Boligsiden.dk. Fremgangen i Nordsjælland afspejler sig også i, at der de sidste to måneder kun har været udbudt under 50 nordsjællandske lejemål inden for lager og produktion.

- Især lagerlokaler med højt loft og moderne logistikejendomme er en mangelvare i store dele af Nordsjælland. Hillerød er nærmest støvsuget for den slags, og det samme gælder i Hørsholm. Der er udlagt en korridor til logistikejendomme ved Hillerød, men foreløbig er der ikke bygget noget. Nordsjælland oplever ikke helt så stor efterspørgsel på produktionslokaler, fordi nogle virksomheder med fabrikation har haft det skidt, siger Stephen Wielje Berthelsen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland med kontor i Hillerød.

- Der er nogle geografiske forskelle i Nordsjælland. I Hillerød er der ikke mange ledige industrilokaler, men nogle af de lidt mindre byer har stadig en del tomme lokaler, siger Mikkel Søby, indehaver af Home Erhverv-centrene i Helsingør og Hillerød.

Da det så allerværst ud – i juli kvartal 2012 – stod 5,6 procent af industrilokalerne tomme i Nordsjælland ifølge tal fra Ejendomstorvet.dk. Før finanskrisen lå det på lidt over en procent.

Nordsjælland har 7,8 millioner kvadratmeter lager- og produktionslokaler. Det svarer til 7,5 procent af de samlede industriarealer i landet.

Ejendomstorvet.dk har Danmarks største udvalg af ledige lejemål samt ejendomme til salg med adresse, foto og tekst om aktuelt cirka 10.000 lokaler og ejendomme. Dataene kommer fra næsten alle landets erhvervsmæglere samt en række pensionskasser, ejendomsselskaber og ejendomsadministratorer. Ejendomstorvet.dk har mere end 115.000 besøg hver måned.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188