23948sdkhjf

Vognmænd roser nyt fusk-forslag

Med nyt lovforslag kan køretøjer, der bliver taget i fusk, tilbageholdes. DTL-Danske Vognmænd jubler.

Det rammer lige i plet. Sådan siger mener DTL-direktør Erik Østergaard, om det nye lovforslag, der giver mulighed for at tilbageholde køretøjer, der bliver taget i at fuske. 

Flere razziaer i forår og forsommer har afsløret omfattende manipulation med det NOx-begrænsende SCR-system og chiptuning. Nu er regeringen klar med et kontant lovforslag, der skal slå hårdt ned på synderne.

- Det er et fremragende forslag, regeringen her fremlægger. Der er grund til at rose politikere og myndigheder for hurtig reaktionstid og sanktioner, der matcher problemets omfang, siger DTL-Danske Vognmænds administrerende direktør, Erik Østergaard og tilføjer.

- Særligt hæfter jeg mig ved, at forslaget lægger op til, at man skal kunne tilbageholde alle kørertøjer, der bliver taget i manipulation og fusk med AdBlue. Selv om praktisk talt alle de biler der var manipuleret med i forsommerens razziaer, var udenlandske, så er det jo klart, at gevinsten er så betydelig – og dermed er et konkurrenceparameter – at svage sjæle kunne blive fristet også i Danmark. Nu sendes der med forslaget et klart signal om, at der er nul-tolerance over for manipulation og fusk, uanset hvem man er, og hvor man kommer fra.

Særligt social dumping-ordfører hos Dansk Folkeparti Claus Kvist Hansen og transportordfører hos Venstre, Kristian Pihl Lorentzen, har presset på for en hurtig løsning:

- Jeg forventer, at forslaget kan samle alle Folketingets partier, uanset om man er mest optaget af miljøaspektet eller af social dumping-aspektet eller begge dele. Uanset, så rammer forslaget plet, og det kommer hurtigt efter at problemet blev afsløret, slutter Erik Østergaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126